Johannas hörna

En hjälpande hand

Har ni haft en bra början på helgen?

På förmiddagen så åkte vi och shoppade, ett nytt våffeljärn inhandlades bland annat. När vi kom hem så bytte vi om och gick över till torpet och hjälpte mina föräldrar att kratta löv.

Alma ber alltid om att få hjälpa till, barn tycker ju om att få hjälpa till och att få göra samma saker som vi vuxna gör. Vare sig det gäller att kratta löv, plocka ur diskmaskinen, langa tvätt, duka av bordet eller brygga kaffe och det är något som man verkligen ska ta tillvara på tycker jag. Om Alma lär sig redan nu att hjälpa till och ser det som en naturlig sak i vardagen så kommer hon förhoppningsvis att fortsätta med det även längre fram och inte se det som ett tråkigt måste utan bara som att hon bidrar lika mycket som resterande familjemedlemmar. Hoppas kan man ju alltid göra i alla fall^^

Man skulle ju kunna tror att jag som egentligen vill göra saker på mitt eget sätt inte skulle låta Alma hjälpa till utan säga att det gör jag, men grejen med barn är ju att de går att forma, så om jag låter Alma vara delaktig i allt jag gör så kommer hon förhoppningsvis att göra saker och ting på mitt sätt och då blir det ju ”rätt” gjort. Man får ju inte vara dum! ^^ haha

Sedan så är det ju så underbart att se hur stolt ens barn är när de lärt sig något nytt eller klarat av en uppgift som man gett dem. Alma skiner upp som en sol och hennes ögon verkligen gnistrar av lycka när hon lär sig nya saker och hon ropar glatt: Titta mamma jag kan själv! Som de senaste veckorna då hon velat klä på sig alla kläder själv, både underkläder, byxor, tröja och strumpor. Strumpor är ju inte det lättaste att få till ordentligt på foten alltid och ibland hamnar tröjan bak och fram, men oj så stolt hon blir när hon klarar det!

Alma börjar verkligen bli stor nu, hon säger själv att hon är ett stort barn och hon är ju bland de äldsta på sin avdelning på förskolan som har barn i åldrarna 1-3 år så jag förstår att hon känner så. Hon har utvecklats så mycket bara sedan förskolan började igen i augusti efter semestern. Det är verkligen en ynnest att få vara förälder och få följa sitt barns utveckling och resa. Det är utan tvekan livets största gåva. 4e nov (2) 4e nov (3) 4e nov (5)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats