Johannas hörna

Saftiga pepparkaksmuffins

God morgon!

Jag har varit ledig i tre dagar nu och hade hoppats att Alma skulle bli helt frisk tills idag då det var dags för jobb och förskola igen. Hon var ju piggare redan i onsdags men igår eftermiddag försvann hennes energi igen och hon sov bort hela eftermiddagen. När hon vaknade framåt kvällen så hostade hon något förfärligt och trots att hon fått inhalera så har hon hostat hela natten, jag kunde med andra ord inte lämna henen på förskolan idag kl 6 när hon somnade först kl 4 i morse. Så det fick bli en vab dag hemma idag. Så tråkig start på helgen och jag hoppas verkligen att hon piggnar till ordentligt så vi kan åka till Liseberg som planerat på söndag och gå till jobb och förskola på måndag igen. Ja jag jobbar för den delen redan i morgon så min helg startar inte förrän i morgon eftermiddag, men jag har ju som sagt varit ledig tre dagar nu mitt i veckan så det ska bli riktigt skönt att få komma hemifrån lite. Jag är väldigt hemmakär egentligen, men när man är hemma med ett sjukt barn på sina lediga dagar och inte kan gå någonstans utan bara måste vara hemma så är det plötsligt inte lika roligt längre utan man känner sig mest bara fast.

Någon som känner igen sig?

23e november (5)

Vi har försökt att sysselsätta oss så gott vi kunnat här hemma dessa dagar och vi har bland annat fått upp julgardiner i köket. Men stjärnor och ljusstakar får allt stå i garderoben tills nästa vecka. Vi har även passat på att baka lite och igår bad min mamma mig att baka någonting som hon kunde ta med sig till jobbet som fredagsfika idag, så pepparkaksmuffins med frosting fick det bli.

Receptet kommer här: (till ca 20 st)

100 g rumsvarmt smör

2,5 dl farinsocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1,5 dl gräddfil

3 tsk pepparkakskrydda eller 1 tsk vardera av malen kanel, kryddnejlika och ingefära

1 tsk bikarbonat

Gör så här:

Rör smör och socker pösigt med en elvisp

Tillsätt ett ägg i taget och rör om.

Rör ner gräddfilen och sedan mjölet, bikarbonat och kryddblandningen.

Fyll formarna till 2/3 och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.

Låt muffinsen svalna och ät som de är eller dekorera med valfri topping.

jag tog det jag hade hemma så det blev en frosting på 100 g Philadelphia, 1,5 dl florsocker och 1,5 dl vispgrädde som jag vispade fluffig.

23e november (9)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats