Innan lunch så bakade jag och Alma minimaränger. Dessa ska vi bjuda på till Almas barnkalas med Philadelphia kräm i mellan. Åh de kommer bli så goda och fina sen när de är ihopsatta och vi fått lite strössel på dem också!
Eftersom jag jobbar mycket veckan innan Almas kalas så har jag börjat förbereda ganska mycket, dekorationerna är klara och redo att sättas på plats bara samma morgon och så har jag valt att bjuda på en del saker som jag kan förbereda ett tag i förväg, som dessa maränger.
Vispa ihop 3 äggvitor och 2 dl strösocker till det blir vitt och fluffigt.
Tillsätt 1 krm ättika (12%) och lite röd hushållsfärg för att få dem ljusrosa.
Fortsätt sedan vispa tills du ser att vispen lämnar spår efter sig och det går att vända bunken upp och ner utan att marängen trillar ut,
Spritsa marängerna på bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen på 100 grader i vanlig ugn eller var som helst i ugnen på 100 grader om du har varmluftsugn. Har du varmluftsugn kan du grädda båda plåtarna med maräng samtidigt vilket jag gjorde.
Grädda dem i 20 minuter och stäng sedan av ugnen men låt marängerna stå kvar i ugnen i ytterligare 1 timma på eftervärme.
Senaste kommentarer