Hej hej! Har ni haft en bra söndag?
Vi har spenderat dagen hos Almas farmor. Almas kusin var där en stund också så vi fick möjlighet att ge honom sin försenade 3 års present. Jag hade med mig fika som jag och Alma bakade igår också så det blev riktigt kalasande.
Rulltårta med maräng och cream cheese fyllning.
Du behöver:
Till marängen:
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
Till sockerkakssmeten:
3 ägg
1.5 dl strösocker
75 g smält smör
2,5dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Till fyllningen:
200 g philadelphia
2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
Björnbär och chokladknappar/hackad choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 160 grader
Vispa äggvita och socker till en fast maräng.
Vispa ägg och strösocker till sockerkakan i en annan bunke så det blir vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner det i äggsmeten. Blanda mjöl och bakpulver i en tredje bunke och rör ner i äggsmeten. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en plåt med höga kanter. Bred sedan ut marängen som ett täcke över smeten och sätt in i ugnen i 20 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar i ugnen på eftervärme i ytterligare 15 minuter.
Ta ut kakan och låt den kallna medan du vispar ihop fyllningen.
Häll philadelphian i en bunke ihop med 2 dl vispgrädde och florsocker. Vispa med elvisp tills det får en fast konsistens. Rör ner björnbär och chokladen och bred sedan ut på den avsvalnade kakan på sidan som inte har maräng på sig.
Rulla ihop tårtan och garnera den med tex vispad grädde och strössel.
åh så gott! 😀