Igår förmiddag kokade jag saft på rabarber från trädgården och jordgubbar. Samma recept som jag använde förra året och Alma älskade den saften så jag bestämde mig för att ge en flaska vardera till Almas förskolepedagoger som sommarpresent. Alma kommer gå en vecka till nu efter midsommar men vi valde ändå att ge dem saften redan nu.
Recept:
1 liter rabarber delade i småbitar
1/2 liter jordgubbar
4 dl vatten
6 dl strösocker
Gör så här:
Koka upp rabarberna och jordgubbarna tillsammans med vattnet i en kastrull under lock i 10 minuter. Rör inte om för då blir saften grumlig.
Häll av saften i en finmaskig sil eller saftduk, skölj ur kastrullen och häll tillbaka saften. Tillsätt sockret och låt koka i ytterligare 10 minuter. Häll upp den varma saften på glasflaskor och förslut. Låt svalna i rumstemperatur och förvara sedan saften i kylskåpet.
Senaste kommentarer