Vi har ett ganska litet äppelträd men oj så mycket äpplen vi får, varje år har det varit så fullt av äpplen att grenarna nästan hänger ner i marken. När vi var ute i förmiddags passade vi på att plocka upp all fallfrukt som trillat ner så Christer skulle kunna klippa gräset och många av dem var jätte fina så dem plockade vi med oss in. Nu är frågan vad vi ska göra med alla dessa äpplen? Vi kan ju så klart äta dem som de är, de är verkligen super goda, men det hade ju varit roligt att göra något annat också. Jag tycker inte om tillagade äpplen, de blir så mjöliga. Så äppelpaj, äppelkaka, äppelmuffins och liknande är ingen idé. Inte heller äppelmos, vi äter inte gröt så jag vet inte vad vi skulle ha det till!!! Det enda jag kan komma på är att testa och göra äppelsaft. Mina föräldrar har gjort det på sina äpplen och den blev riktigt god.
Eller har ni några andra tips på vad man kan göra med äpplen?
Jag älskar förresten Almas nya kofta som jag köpte på Gekås.
Skala, kärna ur och låt torka… Perfekt mellanmål till Alma att knapra på 🙂
Leta upp ett musteri som kan göra must på er skörd som ni sedan får hem. Råsaft som behåller ALL smak från äpplena 🙂
Äppeldricka ja! Man kan ju göra kräm på dem också. Torka dem i ugnen skurna i ringar med lite kanel på.