Igår fick jag ett ryck och ställde mig och gjorde en chokladtårta. Jag fick för mig det bara sådär när jag var på jobbet så det var bara att köpa med sig lite ingredienser hem. Det knäppaste är väl att jag inte smakat på den än och antagligen kommer den att få bli fredagsfika, om jag inte tjuvsmakar lite ikväll, vi får se^^
Jag har aldrig gjort en sådan här chokladtårta förut men den blev riktigt bra, jag är nöjd med utseendet och förhoppningsvis är den ju god också.
Alma hjälpte till att både vispa, blanda och att smaka.
Tårtbottnen är en chokladbotten på tre lika receptet. Man knäcker äggen i ett glas och häller sedan upp mjöl och socker i varsitt glas så det fyller glasen lika mycket som äggen. Jag gjorde en liten tårta på 2 ägg och hade till det 2 msk kakao och 1 tsk bakpulver också.
Fyllningen är gjord på 1,5 dl vispgrädde, 150 g philadelphia, 1 dl florsocker och 1 msk kakao som jag bara vispat ihop till det blir fluffigt.
Tårtan är spacklad med chokladganache. Jag värmde upp 1,5 dl vispgrädde, hackade 150g mörk choklad och lade i en skål, hällde sedan den varma grädden på chokladen och rörde om tills all choklad smält och det blev slätt. Sedan ställde jag in den i kylen en stund tills den stelnat tillräckligt för att kunna spacklas på tårtan.
Den ser otroligt god ut!
Tack! Smaken var det verkligen inget fel på ?