Visst är det väl så att vi förknippar olika typer av mat med olika årstider? Grillad mat och färskpotatis är tex somrigt medan grytor och soppor känns mer höstigt. En av min mans absoluta favoriträtter som jag lagar är en kebabgryta. En rätt som går väldigt snabbt att göra och som vem som helst kan slänga ihop på mindre än en halvtimme. När jag lagar vardagsmat så lagar jag sällan något som tar lång tid då jag efter en arbetsdag bara vill kunna slänga ihop middagen snabbt, vilket jag tror att många känner igen sig i! Så här är ett tips från mig på en perfekt vardags middag med mycket smak.Du behöver:
1 förpackning (500g) färdigkryddat kebabkött
1 gullök
1 paprika
1 förpackning med passerade eller krossade tomater
1 dl med Santa Maria tacosås (mild, medium eller hot beroende på vad du tycker om)
Gör så här:
Skala och dela löken på mitten och skär sedan tunna halvmåneformade skivor av löken.
Stek löken tillsammans med kebabköttet.
Dela paprikan i lagom stora bitar och tillsätt den tillsammans med tomaten och tacosåsen.
Låt puttra i några minuter och servera sedan tillsammans med ris.
*Denna rätt går givetvis lika bra att göra på tex kyckling eller nötkött för den som inte äter fläsk.
Kebabkött är mig veterligen nötkött , så du kanske menar att man kan använda både kyckling eller fläskkött också ?
Annars ser det gott ut och verkar snabbt o lätt att tillaga 🙂
Jag kommer absolut att testa det / Kram
Det här kebabköttet använder jag mig alltid av och det är fläskkött.
https://www.willys.se/produkt/Kebabkott-Strimlat-Kryddat-Sverige-101090016_KG
Nötkött är det vanligaste köttet. Om kebaben är av fläskkött kallas den ofta istället gyros.
Du verkar störa dig väldigt på detta så jag skulle föreslå att du skriver ett mail till Willys eller Skaraborgs slakteri och ber dem att ändra namnet på sin förpackning med kebabkött på fläsk.
Herregud va snarstucken !!!
Stör mig inte alls ……… Jag kan ju ta vilket kött som helst till grytan !