Johannas hörna

Limepaj med italiensk maräng

Igår åkte jag en sväng till min vän Josephine och hälsade på underförmiddagen, jag hade med mig en limepaj med marängtäcke som jag bakat. Jag har aldrig gjort den här pajen innan men den blev riktigt god faktiskt och var väldigt enkel att göra.

DSC_0146Du behöver:

Botten:

200g digestivekex

100g smör

Fyllning:

1 burk sötad kondenserad mjölk

1 dl limesaft (ca 4-5 st lime)

Rivet skal från 1 lime

5 äggulor

Marängen:

4 äggvitor

0,5 dl vatten

2,25 dl strösocker

DSC_0145

Gör så här:

Smula sönder digestivekexen i en mixer och blanda ihop dem med 100g smält smör. Fördela sedan smeten i botten på en pajform och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 minuter.

Rör försiktigt samman 5 äggulor, den kondenserade mjölken, limesaft och limeskal i en bunke och häll över den färdiggräddade botten. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.

Låt pajen svalna och ställ den sedan i kylen att sätta sig i minst tre timmar.

Innan servering så gör du marängen.

Häll socker och vatten i en kastrull och värm till 121 grader. Vispa äggvitan fluffig och häll sedan ner sockerblandningen försiktigt i en tunn stråle samtidigt som du vispar marängen på högsta hastighet. Fortsätt att vispa tills marängen svalnat helt och spritsa eller bred den sedan över pajen. Bränn av med en gasbrännare och servera.

DSC_0158

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats