Johannas hörna

Marianne praliner

I morgon ska jag ha lite adventsmys här hemma med några av mina närmaste väninnor. Det var egentligen planerat till förra helgen men då blev vi sjuka så nu satsar vi på morgondagen!! Tråkigt nog så var det två av mina vänner som inte kunde boka om men vi hoppas att vi får lika trevligt i alla fall.

Jag och Alma har bakat julgodis och kakor i flera veckor för att vi ska ha en massa gott att äta i morgon. Bland annat Marianne praliner som jag ska dela med mig av receptet på här.

Pictures3

Du behöver:

*200g mörk choklad

* 1 dl vispgrädde

* 30 st Marianne karameller

* 1/2 dl florsocker

Gör så här:

1. Hacka chokladen i mindre bitar, kör karamellerna i mixer eller lägg dem i en plastpåse och banka med kavel så det blir smulor av alltihopa.

2. Häll grädden i en kastrull och värm upp den tills precis innan den börjar koka. Du tar du den från plattan och häller i chokladen och rör om tills allt smält samman.

3. Häll i Marianne-krosset och rör runt. Låt stå i kylen i ca 1 timme.

4. Ta ut smeten och rulla små bollar av den som du sedan rullar i florsocker. Lägg dem i en burk och stoppa in dem i kylen i ytterligare några timmar så de får sätta sig ordentligt. Klart! (Om du haft smeten inne i kylskåpet för länge innan du rullat bollarna och den blivit för hård så kan du bara ta ut den och låta den stå i rumstemperatur en stund så mjuknar den snabbt.)

DSC_0798

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats