Header Image

Johannas hörna

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Marianne praliner

Publicerad,

I morgon ska jag ha lite adventsmys här hemma med några av mina närmaste väninnor. Det var egentligen planerat till förra helgen men då blev vi sjuka så nu satsar vi på morgondagen!! Tråkigt nog så var det två av mina vänner som inte kunde boka om men vi hoppas att vi får lika trevligt i alla fall.

Jag och Alma har bakat julgodis och kakor i flera veckor för att vi ska ha en massa gott att äta i morgon. Bland annat Marianne praliner som jag ska dela med mig av receptet på här.

Pictures3

Du behöver:

*200g mörk choklad

* 1 dl vispgrädde

* 30 st Marianne karameller

* 1/2 dl florsocker

Gör så här:

1. Hacka chokladen i mindre bitar, kör karamellerna i mixer eller lägg dem i en plastpåse och banka med kavel så det blir smulor av alltihopa.

2. Häll grädden i en kastrull och värm upp den tills precis innan den börjar koka. Du tar du den från plattan och häller i chokladen och rör om tills allt smält samman.

3. Häll i Marianne-krosset och rör runt. Låt stå i kylen i ca 1 timme.

4. Ta ut smeten och rulla små bollar av den som du sedan rullar i florsocker. Lägg dem i en burk och stoppa in dem i kylen i ytterligare några timmar så de får sätta sig ordentligt. Klart! (Om du haft smeten inne i kylskåpet för länge innan du rullat bollarna och den blivit för hård så kan du bara ta ut den och låta den stå i rumstemperatur en stund så mjuknar den snabbt.)

DSC_0798

1 Kommentar

  1. Hej
    Dem såg så goda ut så var tvungen och
    Provbaka dem. Å jösses så smarriga dem var. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *