Alltså kolla in min lilla sockerbagare!!!! Hur söt får man vara?!?!
Efter frukosten så gick vi iväg till mataffären för att handla lite ingredienser som saknades för att kunna baka, jag blev nämligen så himla sugen på att baka när jag vaknade idag så det har jag och Alma gjort nu på förmiddagen. Vi tjuvstartade julbaket lite och gjorde himmelskt goda pepparkakscupcakes. En plåt som jag ska ta med mig till jobbet i morgon och en som vi kan mumsa på här hemma.
Vad har ni gjort idag?
Receptet jag använde mig av kommer här:
Till ca 18 cupcakes:
100 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker
1,5 dl gräddfil
2 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp
- Rör försiktigt ner äggen ett i taget
- Rör ner gräddfilen
- Blanda de torra ingredienserna, rör ner dem och blanda till en jämn smet
- Klicka ut i formarna och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter
Blanda till frostingen medan muffinsen svalnar.
Vispa snabbt ihop 60 g mjukt smör med 150 g philadelphia och 5 dl florsocker.
Spritsa eller bred frostingen på de helt svalnade muffinsen och dekorera på valfritt sätt. Jag hade strösselpärlor och strösselsnöflingor på mina.
Kolla in min smidiga cupcakeplåt med tillhörande lock med handtag! Så himla glad för detta fynd som jag gjorde tidigare i år på Netto. Det är verkligen perfekt när man ska ta med sig fika till jobbet eller liknande!
Senaste kommentarer