Idag är det ledig förmiddag för vår del så Alma och jag hjälptes åt att laga till lunchen för en stund sedan. Köttfärslimpa, gräddsås och ugnsstekta rotsaker blev det idag. Jag skalade och delade rotsakerna och Alma lade dem på plats i den ugnsfasta formen.
Maten glömde jag att fota men jag har fått en förfrågan om att dela med mig av mitt recept på kebabgryta som jag gjorde häromdagen så här kommer det istället:
Johannas kebabgryta:
*ca 500 g (1 förpackning) med kebabkött
* 1 gul lök
* 1 dl tacosås (medium eller hot beroende på smak)
* 1 röd paprika
* 1 dl chilisås
* 1-2 dl matlagningsgrädde
* svartpeppar, chilipulver, salt och cayennepeppar efter smak
Gör så här:
1. Strimla löken och häll den i en varm stekpanna med smält smör tillsammans med kebabköttet. Stek tills köttet fått fin yta och löken mjuknat.
2. Tillsätt grädden, chilisåsen, tacosåsen och kryddorna. Dela paprikan i lagom stora bitar och rör ner den tillsammans med det andra och låt puttra en stund. Sen är det bara att hugga in.
Vi brukar äta grytan tillsammans med ris.
Lycka till!
Senaste kommentarer