Igår när jag och Alma var lediga så passade vi på att baka någonting då vi både varit sugna på att baka i flera dagar men låtit bli då jag varit så förkyld. Men igår så kände jag att jag äntligen är på bättringsväg och jag hostar inte alls lika mycket längre utan mest på kvällen och nattetid.
Det vi valde att bakade var morots cupcakes. Alma älskar ju morötter så hon åt av både smeten och en färdig kaka efteråt^^
Här kommer receptet!
Du behöver:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk bakpulver
1/2 dl matolja
3 dl rivna morötter
Frosting:
50 g rumsvarmt smör
6 dl florsocker
200 d Philadelphia
1 msk citronsaft
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker vitt och poröst
Tillsätt de torra ingredienserna följt av matoljan och morötterna och blanda väl.
Ställ 12 st cupcakeformar i en cupcakeplåt och fyll dem till 2/3.
Grädda i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
Låt muffinsen svalna helt och vispa sedan ihop frostingen och spritsa eller bred den på kakorna. Dekorera på valfritt sätt. Jag valde att göra små morötter av sockerpasta.
Senaste kommentarer