Nu på förmiddagen har vi hunnit med mycket! Förutom långpromenad och att montera ihop soffbordet så har jag lagat en massa mat till Alma. Jag brukar laga mat till henne mellan två och tre gånger i veckan och då gör jag storkok och fryser in, sen är det bara att ta fram dagen innan det ska ätas och ställa det i kylen. Jag brukar ja minst fem olika sorters maträtter i frysen så hon får en ordentligt varierad kost. I måndags lagade jag lax och potatismos med ärtor och dill och idag blev det två olika sorter, kycklinggryta med ris och köttfärssås med spagetti.
Köttfärssås vet väl de flesta hur man ska göra, men kycklinggryta går ju att variera i en oändlighet, så här kommer mitt recept på en jätte god kycklinggryta som Alma älskar!
Du behöver (till ca 5 portioner)
- 1,5 dl okokt ris
- 2 kycklingfiléer
- 1 lagerblad
- 1 burk kokosmjölk
- 1 dl majskorn
- några små broccoli buketter
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk chilisås
- peppar, paprikapulver och gurkmeja efter smak
Gör så här:
- Koka riset
- Dela kycklingen i mindre bitar och koka den tillsammans med ett lagerblad i några minuter
- Häll av kycklingen och plocka bort lagerbladet
- Häll ner kokosmjölken i grytan, tillsätt tomatpuré, chilisås, majs, broccolin och kryddorna. Låt puttra på svag värme i några minuter (tills broccolin är klar).
- Mixa allt med en stavmixer och blanda det sedan med riset innan du delar upp det i lagom stora portioner.
Klart!
Senaste kommentarer