Johannas hörna

1 års tårtor & inställda planer

Idag var det tänkt att vi skulle åka på 1 års kalas för Almas kusin, jag har bakat tårtor till kalaset som vi skulle ta med men dt slutade i att Christer fick åka själv och jag och Alma vara kvar hemma.

I torsdags kväll fick Alma feber och började hosta, hon hade även feber igår morse men efter en stunds sömn på förmiddagen igår så var hon feberfri och pigg och glad som vanligt, hostade till någon enstaka gång bara och både lekte och åt som vanligt. Jag trodde då att vi skulle kunna åka jag och Christer men lämna Alma hos mormor och morfar då vi inte vill riskera att smitta födelsedagsbarnet som ju föddes några månader för tidig och är extra känslig och vi vill inte heller smitta min svägerska så hon ska behöva vara sjuk nu den sista tiden av graviditeten eller när förlossningen sätter igång.

Alma var pigg när hon vaknade i morse men ju fler timmar som gått här på förmiddagen desto mer har hon hostat trots att hon fått sin astmamedicin och hostmedicin. Nu hostar hon konstant här intill mig på soffan och det är så himla frustrerande. Jag vill bara skrika rakt ut av frustration men det hjälper ju dessvärre inte situationen.

Vi hade en massa roligt planerat den här helgen så klart, så är det ju alltid. Så nu är helgplanerna helt inställda, både kalaset idag för mig och Alma och så den planerade lekdejten i morgon hemma hon Almas kompis Meja. Alltså jag är sååå glad att jag inte berättat för Alma om att vi skulle till Meja på söndag för fy vad ledsen hon skulle bli nu när det inte blir av.

Så nu blir det en helg i soffan stället.. Jag är förresten så sjukt hungrig, jag hade inte planerat att laga någon mat idag eftersom vi skulle iväg på kalaset, så nu sitter jag här helt utan inspiration och vet inte vad jag ska äta… tycker så synd om mig själv just nu!!! Dagens I-lands problem jag vet, men när man är irriterad över den här förbannade hostan, besviken över att helgen inte blev som planerat, har mensvärk och dessutom är hungrig, då får man lov att tycka lite synd om sig själv! Här är lite bilder på tårtorna jag bakat till Samuels 1 års kalas. Eftersom det inte blev något kalas för min del så fick jag lov att knäppa några kort på tårtorna här hemma innan Christer for iväg.

Tårtorna innehåller ljusa vaniljbottnar och är fyllda med hallonsylt, hallongrädde och vaniljkräm.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

   Pizzan här i byn är näst intill oärlig tyvärr och bakat har jag gjort så mkt senaste dagarna så det orkar jag inte ? Jag slängde in lite pommes i ugnen bara. Haha ?

 1. Malin

  Vilka fina tårtor! Åk du o köp dig en pizza till middag. Eller thaivagnen kanske? Ibland har man verkligen ingen inspiration, särskilt när det inte blir som man tänkt sig. Likadant här förra helgen. Vi skulle på dop med tillhörande lunch och kaffe och jag hade planerat noll mat här hemma… Det blev smörgås ??

  1. Johanna

   Ja thaivagnen varför tänkte jag inte på den tidigare!? Det hade varit sååå gott! Det blev lite pommes i ugnen bara idag och senare på kvällen bad Alma om pannkakor så det fick det bli till sen middag ? Det där med smörgås känner jag igen allt för väl, det blir det då och då när orken och inspirationen tryter eller när jag jobbat kväll och kommer hem sent.

stats