Häromdagen plockade jag och Alma vinbär som vi sedan bakade en vinbärskaka av. Det känns så himla lyxigt att kunna gå ut i sin alldeles egna trädgård och plocka ingredienser.
Här är receptet jag använt mig av: (8 bitar)
- 3 st ägg
- 75 g smält smör
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 50g hackad vit choklad
- 2 dl färska vinbär
- Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser förutom bären och chokladen. Vispa INTE utan rör ihop smeten! Rör försiktigt ner chokladen.
- Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Häll i smeten och strö sedan över bären.
- Grädda kakan ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Tips! Jag serverade min kaka med vaniljsås.
Senaste kommentarer