Idag var det åter igen Christers tur att ha med sig fika till jobbet och eftersom det snart är påsk så valde jag igår att baka en påsktårta. Tårtan innehåller ljusa bottnar på receptet ”tre lika”. Fyllningen i nedre lagret är lemoncurd och citronsmörkräm och i andra lagret är det vaniljkräm.
Tårtan är spacklad med chokladganasch gjord på 300 g choklad som jag hackat och lagt i en skål och 1,5 dl vispgrädde som värmts upp och hällts över chokladen precis innan den börjar koka. Låt grädden och chokladen stå i några minuter och rör sedan om till en jämn chokladsmet. Låt stå framme i rumstemperatur tills den fått önskad bredbar konsistens, detta kan ta ett par timmar men håll koll på ganaschen så den inte blir för hård. Dekorera tårtan på valfritt sätt och ställ sedan i kylen att stelna.
Jag köpte faktiskt macarons på jobbet som jag dekorerade tårtan med tillsammans med chokladägg och guldströssel.
Senaste kommentarer