Johannas hörna

Fettisdagen med kärlekssemlor

I stort sett ingen har väl missat att det är fettisdagen idag och vi har liksom många andra ätit semlor idag. Eftersom jag och Alma varit lediga så slog vi på stort och bakade egna semlor från grunden efter Leila Lindholms recept, dock så tycker jag att de blev väldigt kompakta och jag blev inte riktigt vän med degen så nästa år kommer jag testa ett annat recept. Men de gick att äta i alla fall om man gröpte ur dem ordentligt och fyllde dem väl med hemmagjord vaniljkräm, ja jag är ju allergisk mot mandel så det blir inga klassiska semlor med mandelmassa för min del. Eftersom semlorna ändå inte var klassiska så bestämde jag mig för att gå all in och droppade i lite röd hushållsfärg i grädden så den blev härligt pastellrosa. Locken skar jag ut i form av hjärtan eftersom det är allahjärtansdag i morgon.

Utöver semlorna så har jag och Alma bakat en massa annat gott idag, vi befann oss i köket i stort sett hela tiden mellan kl 10-15 och bara bakade. Bland annat allahjärtansdagfika som vi ska gå med till förskolan i morgon och ställa i personalrummet. Sedan blev det lite fika som vi ska äta i morgon eftermiddag är det tänkt, men bilder på allt det får ni vänta med tills i morgon^^

Har ni ätit någon semla idag?

13e februari fettisdagen (23) 13e februari fettisdagen (25) 13e februari fettisdagen (26)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats