Då var det Christers tur att ha med sig fika till jobbet igen. Den här gången bakade jag och Alma en morotskaka, ett av mina absoluta favorit bakverk faktiskt, som vi dekorerade med björnbär från trädgården.
Receptet kommer här (till en form på ca 20 cm i diameter):
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,75 tsk kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 dl rapsolja
3 dl finrivna morötter
Frosting:
50g rumsvarmt smör
100g philadelphiaost
4 dl florsocker
Vispa ägg och socker vitt och poröst
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl
Riv morötterna och blanda ner dem och oljan i smeten
Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 45-50 minuter tills kakan är helt torr när du testar med provstickan.
Låt kakan svalna helt och vispa ihop alla ingredienser till frostingen.
Bred eller spritsa frostingen på den kalla kakan och dekorera på valfritt sätt.
Toppenrecept! Tack, blev väldigt uppskattad av familjen ?
Åh vad roligt att höra!!