Header Image

Johannas hörna

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Godaste morotskakan

Publicerad,

DSC_0164Då var det Christers tur att ha med sig fika till jobbet igen. Den här gången bakade jag och Alma en morotskaka, ett av mina absoluta favorit bakverk faktiskt, som vi dekorerade med björnbär från trädgården.

Receptet kommer här (till en form på ca 20 cm i diameter):

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk kanel

0,75 tsk kardemumma

0,5 tsk malen ingefära

1 dl rapsolja

3 dl finrivna morötter

Frosting:

50g rumsvarmt smör

100g philadelphiaost

4 dl florsocker

DSC_0162Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och poröst

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl

Riv morötterna och blanda ner dem och oljan i smeten

Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 45-50 minuter tills kakan är helt torr när du testar med provstickan.

Låt kakan svalna helt och vispa ihop alla ingredienser till frostingen.

Bred eller spritsa frostingen på den kalla kakan och dekorera på valfritt sätt.

DSC_0159DSC_0158b

2 Kommentarer

  1. Toppenrecept! Tack, blev väldigt uppskattad av familjen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *