Johannas hörna

Godaste morotskakan

DSC_0164Då var det Christers tur att ha med sig fika till jobbet igen. Den här gången bakade jag och Alma en morotskaka, ett av mina absoluta favorit bakverk faktiskt, som vi dekorerade med björnbär från trädgården.

Receptet kommer här (till en form på ca 20 cm i diameter):

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk kanel

0,75 tsk kardemumma

0,5 tsk malen ingefära

1 dl rapsolja

3 dl finrivna morötter

Frosting:

50g rumsvarmt smör

100g philadelphiaost

4 dl florsocker

DSC_0162Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och poröst

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl

Riv morötterna och blanda ner dem och oljan i smeten

Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll i smeten.

Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 45-50 minuter tills kakan är helt torr när du testar med provstickan.

Låt kakan svalna helt och vispa ihop alla ingredienser till frostingen.

Bred eller spritsa frostingen på den kalla kakan och dekorera på valfritt sätt.

DSC_0159DSC_0158b

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats