Johannas hörna

Hallonpaj med hallonmarängtäcke

pictures969_51addbd39606ee7421fe7205

Receptet kommer här:
Du behöver: (till en liten paj ca 5-6 portioner)
Pajskal:
*100g smör
* 3dl vetemjöl
* 1/2dl florsocker
* 1msk vatten
* (2msk ströbröd till formen)
Fyllning:
* 3 1/2dl hallon
* 1msk socker
* 1msk florsocker
* 1msk potatismjöl
Maräng:
* 2 äggvitor
* 1dl strösocker
* 1msk saft från hallonen

pictures970_51addbea9606ee73f4ef354b

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Häll alla ingredienser till pajskalet i en bunke, dela smöret i småbitar och knåda till en jämn och fin deg.
3. Ta fram en ugnsfast form, ca 20cm i diameter, med avtagbar kant. Smörj formens insida med smör och strö över ströbrödet.
4. Tryck ut degen med hjälp av fingrarna i botten på formen och ca 3cm upp på kanten.
5. Nagga hål i botten och sätt in i ugnen i ca 6 minuter.
6. Ta ut pajen och häll i hallonen, strö över florsocker, strösocker och potatismjöl. Sätt in i ugnen igen i ca 6 minuter.
7. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt lite socker i taget tills marängen är fast och fin. Tillsätt slutligen saften från hallonen.
8. Ta ut pajen och bred marängen på toppen. Sätt i den i ugnen i ca 6 minuter till tills marängen fått en gnutta färg.
9. Låt svalna, ställ in i kylen en stund och servera sedan med en klick grädde eller vaniljvisp. Jag hade lite hackad choklad i min vaniljvisp också.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats