Så här i juletid så äts det nog mer gott än någon annan gång på året, i alla fall i vår familj och jag som tycker att det är så roligt att baka tycker att det är extra roligt att få baka något med jultema. Så i tisdags bakade jag festliga rulltårtor som min man fick ta med sig till jobbet igår.
Dessa rulltårtor är tjockare och fluffigare än vanlig rulltårta och receptet kommer här:
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna i en buke och blanda sedan ner i äggsmeten. blanda ner vattnet och stjälp sedan upp i en långpanna på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Låt rulltårtan svalna och dra sedan bort bakplåtspappret.
Den här gången valde jag att fylla dem med ett tunt lager karameliserad mjölk, philadelphiafluff och klementinklyftor som jag delat i mindre bitar.
Jag har spritsat det som blev kvar av philadelphiakrämen (100g Philadelphia, 2 dl vispgrädde och 2 dl florsocker som vispas fast och fluffigt) uppe på rulltårtorna och dekorerat dem med dekorationer av sockerpasta.
Fina beställer en till julafton kram