Johannas hörna

Kassler- och broccolipaj

Nu är jag hemkommen från jobbet och har landat i soffan. Christer nattar Alma så jag tänkte passa på att blogga om dagens lunch som jag slängde ihop tidigare idag innan jag gick till jobbet. Det blev paj idag med kassler och broccoli för det var det som fanns hemma^^ Det är ju så man oftast gör med paj, tar det man har.

Här kommer receptet:

DSC_0708

Till pajskalet:

125 g smör

3 dl vetemjöl (alternativt 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl rågmjöl)

3 msk vatten

1. Blanda allt i en bunke, smula sönder smöret med fingrarna och knåda sedan allt till en jämn deg. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen under tiden som du förbereder fyllningen.

Fyllning:

Broccoli

Kassler

ca 1,5 dl riven ost

3 ägg

3 dl mjölk

Svartpeppar, paprikapulver och örtgårdskrydda

Gör så här:

1. Dela broccolin i små buketter och låt koka några minuter.

2. Dela kasslern i lagom stora bitar och riv osten (alternativt köp färdig riven ost). Lägg broccolin, kasslern och osten i pajformen.

3. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddorna i en bunke och häll över fyllningen.

4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 35-40 minuter tills pajen fått fin färg.

DSC_0709

DSC_0710

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats