Johannas hörna

Matvägran dag 2

Åh den här matvägran alltså som började igår jag gillar det inte för fem öre!! Vår lilla tjej som varit så matglad och ätit allt jag lagat med god aptit räcker numera ut tungan så fort hon får någonting i munnen och spottar ut det. Så dagen idag har jag ägnat åt att försöka komma på mat hon kanske kan äta och jag lyckades ganska bra faktiskt. Till frukost fick hon gröt, inga problem. Sen åt hon en smörgås till mellanmål, jag försökte med kokt ägg då också men det gick inte hem! Till lunch blev det äpplepannkakor, till middag omelett med skinka och nu på kvällen välling.

Omeletten var inte lätt att få ner i början, men så lade jag halva omeletten på en tallrik till mig och åt en bit och så slängde Alma ner några bitar på golvet till Spike som åt med god aptit, och då blev maten plötsligt intressant när vi andra tyckte om den så då åt hon tack och lov.

Jag tänkte att jag ska testa att göra ugnspannkaka en dag också och koka makaroner och korv och lägga på en tallrik så hon får pilla i sig lite själv utan en massa kladd, för mos och liknande vill hon inte äta med händerna för då får hon en min som om det vore jätte äckligt och så försöker hon skaka av det från handen och börjar gråta. Igår åt hon lite med en sked men idag har hon bara kastat iväg både den och maten.

Har era barn haft sådana  här perioder?

DSC_1108

DSC_1110

DSC_1112b

DSC_1115b

DSC_1118

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Glömde att säga att prova att inte lägga fram allt på en gång om hon äter själv. Det funkar här iallafall. Annars hamnar hälften på golvet. Tallrik med sugpropp var också riktigt bra, för annars flyger den all världens väg 😛 Finns på ica maxi 🙂

 2. Malin

  Nu har vi inte haft nån direkt matvägran här hemma, men jag kan tänka mig faktiskt att hon vill äta lite mer själv. Jag brukar variera lite och äter vi andra mat som går bra att äta i små bitar typ potatis o köttbullar eller pannkaka så får Astrid göra det också. Igår åt hon makaroner och korvStroganoff, dock inte med så mycket sås som vi andra. Annars tror jag på att inte göra så stor grej av maten. Krånglar hon så bråka inte utan vänta och prova igen lite senare. Det är nog bara tillfälligt. 🙂

  1. joherman89

   Jag tänkte också först att hon ville äta mer själv, men ställer jag fram mat så kastar hon bara iväg det. Så jag vet inte. Vi får ge henne det hon äter o sen prova med olika maträtter o äter hon inte ställer vi undan direkt,man vill ju inte att det ska bli någon negativ upplevelse liksom.

stats