Johannas hörna

Soppor, grytor och en kopp te

Då var första dagen på min sista semestervecka här. Det är grått ute idag men uppehåll för tillfället så om en liten stund ska vi gå ut och röja lite i trädgården, plocka upp fallfrukt som blivit dålig i regnet och blåsten och även plocka undan vissa av våra utesaker, leksaker, parasoll osv och ställa in i lekstugan så de inte blir förstörda nu när sommaren verkar vara över, för visst känns det som höst nu?

Jag har i alla fall fått riktiga höstkänslor, börjat bli sugen på mer höstiga maträtter istället för det typiskt somriga som grillat och sallader. Nu vill jag ha soppa, potatisgratäng, köttgrytor, potatismos, dricka te, varm choklad och äta ostsmörgås och nyponsoppa till frukost och istället för melon och jordgubbar vill jag äta apelsiner i mängder. Någon annan som blir likadan när kylan börjar tränga sig på?

Jag är verkligen en människa som lever efter de olika årstiderna och vill ta tillvara på det som är just då. För några år sedan hade jag helst velat ha sommar 11 månade rom året och vinter en månad, men nu är jag så glad för de olika årstiderna och jag uppskattar verkligen hösten på ett helt annat sätt. Innan tyckte jag att den bara var regnig, grå och jobbig men nu ser jag det som en tid då jag får koppla av, tagga ner och hämta energi då det inte finns några krav på att vara ute på samma sätt som det gör på sommaren, utan jag kan gå omkring här hemma i myskläder, tända lite ljus, baka något, laga mat eller bara sitta i soffan och se på serier eller film helt utan att känna att man har de där kraven på sig att ta tillvara på det fina vädret. Nej, hösten är inte så pjåkig ändå!

I helgen lagade jag till en soppa med köttfärs och grönsaker, så himla gott och enkelt!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag gillar också hösten. Tycker det är skönt att vara inneoch laga mat igen, efter en lång och väldigt varm sommar då man knappt velat ha varm mat. Lagade cowboysoppa igår. Riktigt gott! Uppskattar också årstiderna mer nuförtiden. Skönt att kunna gå in på hösten och ta en paus från gräsklippning, vattning med mera och mysa med lite tända ljus och te.

    1. Johanna

      Ja exakt så!! Den här sommaren har man inte göra mycket alls, men nu har både suget efter att baka och laga mat kommit tillbaka för min del! ?

stats