Vad gör ni idag?
Vi tar det bara lugnt här hemma, gårdagen var fullspäckad med loppisrunda, kalas tidigt på kvällen och sen kollade vi på melodifestivalen senare på kvällen så idag har vi bestämt att bara vara hemma. Vi har hunnit tvätta lite och så har jag gjort semlor. Själva semlebullarna fuskade jag faktiskt med och köpte färdiga och eftersom jag är allergisk mot mandel så har jag fyllt dessa med vaniljkräm och smaksatt grädden med dumle. Sååå himla gott!!!! Perfekta söndagsfikat.
Tidigare så har jag fyllt mina semlor med chokladmousse och haft vanlig vispgrädde men jag tycker att det är roligt att variera lite och testa något nytt eftersom jag ändå inte kan äta det klassiska bakverket.
Dumlegrädde:
2 dl vispgrädde
20 dumlekolor
Gör så här:
Värm grädden i en kastrull på spisen, den får inte börja koka!!!! Hacka dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden, rör tills kolorna smält ner helt och ställ sedan kastrullen med dumlegrädden i kylen under natt.
Vispa upp dumlegrädden som vanlig vispgrädde och spritsa på semlorna.
Denna dumlegrädde, eller dumlefluff som det också kallas är fantastiskt gott att ha som tårtfyllning eller som topping på cupcakes också. Så gillar ni dumle tycker jag absolut att ni ska testa!
Vi brukar ha nougat i semlorna ibland istället för mandelmassa. Väldigt gott. 🙂
Ja det hade ju säkert varit super gott om jag inte var allergisk mot hasselnötter också ? haha