Johannas hörna

De senaste secondhandfynden

Det var ett bra tag sedan jag var på secondhandtur nu men den här veckan har jag och Alma faktiskt hunnit med inte en utan två turer till två olika secondhandbutiker i stan. Alma, precis som jag älskar att gå omkring och leta bland alla grejer och hitta fynd. I tisdags så hittade Alma två barngalgar med Disney prinsessor på för 10kr/paret och vi fyllde en hel påse med en massa nya barnböcker då de hade bokrea på den secondhandbutiken vi besökte då. 25 kr fick man betala för en hel påse med valfria böcker vilket jag tipsade om på min instagram samma dag och det var roligt att få höra att tipset uppskattades och att fler passat på att fylla sina bokhyllor där hemma. För er som inte besökt pingstkyrkans secondhand i Falköping som rekommenderar jag det starkt! Deras öppettider kan ni hitta på nätet och på Facebook.

På förmiddagen idag var jag och Alma inne i stan och besökte en av våra andra favorit secondhand butiker, Röd korsets secondhand butik Kupan. Där hittade Alma en bok med favoriten Mimmi för 3kr och jag fyndade lite påskpynt för ytterligare några kronor.

När jag var liten så pyntade vi en massa vid påsk men sedan avtog det lite ju äldre jag blev, sedan jag flyttade hemifrån har jag i stort sett bara tagit in lite påskris och ställt fram en och annan kyckling med sedan Alma föddes så har den där lusten kommit tillbaka igen och alla högtider känns extra viktiga och speciella att fira. Nu i år kan jag erkänna att jag längtar extra mycket efter påsken, för att få in lite mer vårkänsla i hemmet när det fortfarande är rena rama vintern ute.

Pyntar ni till påsk och när börjar ni i så fall med det?

Påsken pågår ju bara under ett par dagar, inte som julen då man har advent innan utan det är ju verkligen bara skärtorsdagen till annandag påsk som är själva högtiden. När är det okej att börja påskpynta? Är det till skärtorsdagen som gäller eller vad anser ni? ^^

Jag hoppas verkligen att snön hinner smälta bort till påsk så jag kan plantera lite påskliljor på trappan som jag brukar göra, men påsken kommer ju tidigt i år så de där påskliljorna som brukar blomma i trädgården får man nog bara drömma om i år är jag rädd..

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Jag brukar påskpynta i samband med påsklovet. I år är det påsklov v 13 i Skåne. Så v 12 är det påskpyssel med eleverna. Typ lördagen den 24 mars (v 12) kommer vi pynta hemma… Alltid kul med en hel veckas påsk 😀

    1. Johanna

      Ja gud vad smart! Jag har sååå dålig koll på när alla lov är men får nog se till att få lite bättre koll på det känner jag ??

stats