Johannas hörna

En fredag på badhuset

God morgon!

Har ni haft en bra start på helgen?

Vi började vår helg redan igår jag och Alma med en ledig fredag. Den spenderade vi i Skövde tillsammans med vänner som vi mötte upp utanför badhuset kl 10 när de öppnade. Det var Almas första besök på badhus sedan hon var 11 månader så jag var lite skeptisk till vad hon skulle tycka om det, tidigare har hon älskat vatten men det senaste har hon fått panik varje gång hon ska bada eller duscha och hon är dessutom jätte ”feg” för tillfället och är inne i en period då hon är rädd för allt!!! Saker som hon i vanliga fall gör men som hon just nu bara får panik av. Men Alma har länge pratat om att hon vill åka till badhus med kompisen Meja, så jag har förklarat vad det innebär, att man måste duscha innan och efter och allt annat och hon var så taggad så vi åkte.

Att duscha innan gick helt okej då jag bara kunde spola av henne snabbt och sen gick vi ut till poolerna. Väl ute i badhuset så vägrade hon att känna på vattnet och hon sprang upp ur poolen direkt när jag satte ner henne i den. Sedan klamrade hon sig fast vid mig och skrek om något annat är bara fötterna var i vattnet. Så där satt vi på en kant medan de andra badade och hade jätte roligt. Men så efter två timmar satte vi oss och åt lite och när vi sedan skulle bada igen så bara släppte det. Alma började med att fylla en hink med vatten i barnpoolen och hällde den över huvudet på mig och Mejas mamma Lene om och om och om igen. Efter det så släppte det helt och Alma åkte rutschkanan om och om igen och var som en fisk i vattnet. Hon ville till och med ner i den djupa poolen och simma som en sjöjungfru så det gjorde hon med hjälp av mina händer under magen. Det var sååå skönt att hon övervann sin rädsla för shit vad roligt hon hade sen! Ända tills vi skulle duscha efter att ha badat klart…. Alma ville inte duscha så jag duschade av mig själv först och tog mig sedan an henne, förklarade att vi måste tvåla in oss och ta shampoo i håret när vi badat i allt klor men hon fick världens panik och bara slängde sig på golvet i duschen och eftersom hon var hal som en ål med all tvål på sig kunde jag inte hålla henne när hon slingrade sig. Hon ropar efter sin kompis Meja att rädda henne och jag kan helt enkelt inte få henen lugn så det var bara att försöka skölja ur tvålen och shampoot så fort som möjligt tänker jag så vi kommer ur duschen, och när jag gör det så biter hon mig i låret, svinhårt!! Alltså helvete vad förbannad jag blev (inombords)! Sätter mig ner på huk och förklarar för henne att hon aldrig någonsin får göra så igen och att hon får skärpa till sig nu så jag kan skölja ur hennes hår så vi kan gå och klä på oss. Tårarna bara sprutar på henne men jag lyckas få bort allt lödder och sen kan vi ta varsin handduk och gå till omklädningsrummet. Alltså de där två minuterna i den där duschen var nog de mest ansträngande i mitt liv hittills!! Så fort vi kommit ur duschen är hon lugn och jag har sååå ont i benet och ett stort bitmärke som svider. När vi klätt på oss så får jag en ursäkt av Alma och jag förklarar åter igen att man aldrig någonsin får bitas, hur arg man än blir, så jag hoppas verkligen att det här var första och sista gången det hände.

Nu i efterhand så har jag funderat bort och fram på hur eller vad jag kunnat göra annorlunda och det enda jag kan komma fram till är att vi hade kunnat stå där utanför duschen i en halvtimme till en timme och frusit innan hon släppt paniken helt och gått med på att duscha, men just där och då ville jag bara få det överstökat fort och om det var rätt eller fel skulle jag kunna grubbla över för resten av mitt liv, som mamma vill man ju göra allting rätt och man känner sig så dålig när ens barn mår dåligt pga något man utsatt dem för, men det blev som det blev och det är bara att släppa nu och försöka lära sig och göra annorlunda till en annan gång.

Efter badhuset så passade vi på att ta en sväng på stan när vi ändå var där och vi köpte bland annat ett par vårskor till Alma på dinsko. Där och då ville hon lämna tillbaka dem, hon var såå övertrött efter nästan 5 timmar i badhuset, men när vi kom hem ville hon prova dem direkt och det har hon även gjort på morgonen här nu idag.

Så nu är det en ny dag och vi tar nya tag, Alma vaknade på strålande humör och vi har en hel ledig helg framför oss.

Ska ni göra något roligt i helgen?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats