Johannas hörna

Enkel köksrenovering- Före & efter

Nu så ska ni få se hur det blev i köket efter att jag målade om kaklet. Det är ingen enorm skillnad eftersom luckorna är desamma och sakerna står på i stort sett samma platser, men de kakelplattorna med mönster i färgerna blått och brunt sticker inte ut lika mycket längre nu när allt kakel är vitt och det är jag så nöjd med. Jag hatade verkligen kaklet innan men nu tycker jag att det blev riktigt snyggt. Så småningom har vi tänkt måla luckorna vita också då några av dem är väldigt slitna, men det får bli om ett par år då vi har andra mer brådskande saker vi vill göra först. Förutom att kaklet numera är vitt så är det också mycket enklare att torka av nu då det fått en blandare yta, så det är verkligen ett stort plus i kanten. Här kommer en massa bilder på köket, både före- och efterbilder samt en massa detaljbilder från köket. Förebild här ovanför och efter bild nedan. Före bild ovan och efter bild nedan. Pågående målning… Jag älskar min nya gryta nedan som jag köpte hos Bagaren och Kocken för presentkortet som jag vann i samband med Cake it away 2018 tävlingen. Den här trälådan fotade jag Alma sittandes i påsken 2015. Helt galet!!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Fint 😀

  Vad är det för mer brådskande saker ni behöver göra? Finns det en del av huset vi läsare ännu inte fått se? Ett rum? Badrum eller så på ovanvåningen? Så nyfiken! Vi kollar också på hus, på ett sätt hade jag också velat ta mig an ett renoveringsprojekt men vet inte om jag hade orkat. Kul att se hur ni gör 🙂

  1. Johanna

   Tack! ?
   Det är flera delar av huset som jag inte delat med mig av, bland annat trapphuset och hallen på ovanvåningen mellan sovrummen som vi just nu rivit tapeterna i och som kommer visas så småningom när det är klart. Sedan har vi ett kök på ovanvåningen som det står stängt till, men det ska vi förhoppningsvis riva ut i höst och göra i ordning till ett rum vi kan använda, till vad är inte helt bestämt än dock.
   Sedan har vi en del saker utvändigt som vi ska ta tag i nu i sommar, sätta häck, måla ytterdörren och förhoppningsvis putsa upp och måla om grunden beroende på väder och tid. Jag vill även ta bort plattorna på gången fram till huset och lägga en grusgång istället, men vad som hinns med i år återstår som sagt att se.

   Jag hade helst velat köpa ett hus som var färdigrenoverat så jag bara hade kunnat slappna av och njuta, jag är uppvuxen i ett hus som konstant renoverats så jag är liksom lite trött på det. Längtar så tills det mesta i huset är helt klart, om det nu någonsin kommer bli det ?
   Det blev iaf ett hus med renoveringsbehov av ekonomiska skäl för att vi skulle slippa ha lån livet ut, vilket jag ändå är glad att vi gjorde det valet. Kan man inte fixa något själv så blir det ju så kart dyrt om man ska renovera, men känner man folk som kan och inte är rädd att försöka själv så är det bara att köra!

stats