Johannas hörna

Febernatt och julklappar

God morgon! Hur har ni det så här den sista dagen på året?

Vi har en jätte sjuk liten tjej här hemma!! Slemhosta, snorig och hög feber!! Dessutom har ytterligare två tänder spruckit igenom så det är ingen jätte pigg tjej vi har här inte. Alma har aldrig haft någon vidare feber förut, varken vid tandlossning eller vaccination men inatt var tempen uppe i 40,2 grader så det blev ett samtal till 1177. Sjuksköterskan sa att så länge hon sover lugnt så skulle vi låta hennes sova, se till att hon inte blir för varm och ge henne alvedon igen på morgonen, mycket vätska och hålla koll på hennes allmäntillstånd. Hon är riktigt slö men har ändå fått i sig lite nu på morgonen, en halv portion välling, en clementin och en massa vatten. Igår fick vi i henne ordentlig frukost men resten av dagen var det svårare. Till frukost åt hon en halv banan, en smörgås och lite yoghurt, till lunch fick vi bara i henne några bett på en pannkaka och lite sylt, sen åt hon nästan en halv banan och lite yoghurt på eftermiddagen och innan läggdags fick hon i sig ca 100 ml välling. Tempen har i alla fall sjunkit från 40,2 till 39 grader så nu håller vi tummarna för att det fortsätter åt det hållet så hon orkar äta lite mer. Jag ska göra soppa till lunch tänkte jag och sen koka lite blåbärssoppa till mellanmål. Vår stackars lilla tjej <3

Nu till något roligare. Här kommer bilder på julklapparna Alma fick på annandagen. En massa bra saker inför förskolestarten, leksaker och så en rutschkana som finns på bild i ett tidigare inlägg.

Pictures6

Ryggsäcken fick hon av mig och Christer på julafton och på annandagen fick hon en jätte fin nyckelring med sitt namn på av farmor och Göran som passade perfekt på väskan.

DSC_0214

Av sin kusin fick hon en glittrig ponnyhäst!

DSC_0215

Hon fick även en liten tomte (hon får en varje år av sin farmor) och två par raggsockar som farmor stickat, ena paret i rött och det andra i blått. Jag och Christer fick varsitt par raggsockar i samma mönster vi också så nu kan vi matcha varandra allihop!

Pictures5

Av sin farbror Tommy och Emma fick Alma jätte fina tjocktröjor och en topp! Jag är helt kär i tröjan med små öron på luvan!!! <3 Så sjukt gulligt!! <3 <3

DSC_0198

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Stackars liten! Hoppas hon mår bättre snart! Små barn får ofta hög feber, det är för att deras temperaturcentra i hjärnan inte är färdigutvecklat. Oftast kan de ju sitta o leka o ha 40 grader medan en annan är helt utslagen. Det viktigaste är att få i vätska och ge Alvedon om de är hängiga och slöa.Jag brukar inte truga så mycket med maten när de är sjuka. De tar ofta igen det sen. Tänk nyponsoppa, blåbärssoppa osv.
    Våran stora hade 41.3 en gång, men då åkte vi faktiskt in efter att ha pratat med 1177. Då var jag rädd kan jag säga! Det visade sig vara öroninflammation sedan.
    Gott nytt år! 🙂

stats