Johannas hörna

Förra helgen

Som ni märker så blir det inte uppdaterat här mer än någon enstaka gång i veckan, förhoppningsvis så ändras det ju närmare sommaren vi kommer och jag känner att jag har något att uppdatera om, men för tillfället så flyter livet bara på med vanlig vardag. I helgen var vi lediga och passade på att fixa här hemma, vi vårstädade bilarna, jag satte ÄNTLIGEN igång med projekt ”fixa köket” som bland annat innebär att måla om kökskaklet. Det tar dock ett par dagar då färgen ska härda 36 timmar mellan strykningarna och jag bara kunde måla halva köket åt gången för att inte vara helt utan kök i flera dagar, och nu när jag jobbar i veckan så hinns det knappt med, men innan helgen ska det i alla fall vara klart vill jag tro. Sedan har jag köpt hem dekorplast att ha på bänkskivorna men det återstår att se om det blir så eller inte. När grovarbetet är klart i köket så har jag även lite små piff jag vill fixa till och sedan kommer köket äntligen att vara i stort sett klart efter 4 år i huset^^

Båda före och efterbilder kommer när köket är klart! Som läget är nu så målade jag första strykningen på kaklet ovanför spisen igår men hinner inte måla andra strykningen idag då jag snart ska iväg till jobbet, så det får bli i morgon istället. Det värsta är att vi tills sista lagret har härdat inte kan använda spisen då det inte får komma os eller fett på färgen innan det är helt klart så just nu försöker vi laga mat endast i ugnen vilket är en utmaning faktiskt. Man kan ju varken ha pasta eller ris som tillbehör tex och maten måste vi kunna ha i matlåda och värmas dagen efter vilket blir ytterligare en utmaning. Men igår blev det hemmagjord pizza till lunch, idag blir det sallad på färdiggrillad kyckling till lunch i matlådan och så har jag planerat att göra potatis och skinkfrestelse, ugnspannkaka, samt bakad potatis med kall skinkröra kommande dagar.

Förutom det ovanstående så hann vi även med att baka lite förra helgen jag och Alma, mina föräldrar, syskon och min mormor var nere på torpet och klöv ved så vi gick dit med en picknickkorg med kaffe, saft och nybakad drömrulltårta till dem vilket var uppskattat.

Vi fick även ett spontanbesök på lördag förmiddag av min kusin Sofia och Almas syssling Ellen. Det var längesedan vi sågs nu så det var jätte roligt att få prata ikapp om vad som hänt sedan sist och tjejerna hade så roligt och lekte ute i det härliga vädret.

Under lördagen hann vi även med årets första grillning, alltså hur gott är det inte med grillat!? Som jag längtat efter detta!

Har ni grillat än i år?

För att sammanfatta det hela så hade vi kort och gott en jätte bra helg då vi hann med både nytta och nöje.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats