Johannas hörna

It´s my birthday!!!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag! En riktigt bra sådan har jag haft också.

Jag har varit ledig och bara njutit av dagen. På förmiddagen tog vi en promenad jag, Alma och Spike. Vi plockade vitsippor som vi sedan tog med hem och satte i en vas. En stund senare kom Josephine hit och gratulerade mig. Jag bakade en chokladpaj igår som vi fikade på. Receptet på chokladpajen är super enkelt och kommer här:

Du behöver:

1 paket ballerina kex eller liknande

50 g smör

1 burk kondenserad mjölk

400 g choklad

Färska bär eller annat att toppa med

Gör så här:

Smält smöret och mixa kakorna till smulor i en mixer. Rör ihop det smälta smöret och kaksmulorna i en bunke och fördela sedan i botten på en pajform. Låt stå i kylen en stund.

Smält chokladen och rör sedan ner den kondenserade mjölken. Blanda till en jämn chokladsmet och bred ut över botten i pajformen. Låt stå i kylen och sätta sig en stund. Dekorera med färska bär innan servering. Jag toppade min paj med hallon, jordgubbar, hackad vit choklad och mini maränger.

Servera med lättvispad grädde.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats