Johannas hörna

Årets första utebad

Igår eftermiddag efter att vi kom hem från vår långa promenad i skogen så ville Alma bada ute, jag tyckte att det var lite för tidigt för att det ännu trots att det var varmt, men Alma tjatade och tjatade så till slut så fick hon bada en väldigt kort stund i varmt vatten i sin badbalja ute. Så igår avklarades med andra ord årets första utomhusbad.

Vi har börjat spåna lite på saker vi vill göra under sommaren, lite dagsutflykter osv och det är så roligt i år då Alma verkligen är med och berättar vad hon vill göra. Hon vill tex åka till stranden och plocka snäckor har hon varit väldigt tydlig med, likaså åka karuseller, så Liseberg blir det säkert ett besök till i år igen. Jag är dessutom väldigt sugen på att åka till Skara sommarland, jag har aldrig varit där så det känns som att det är på tiden nu och Alma är stor nog för det i år. Där finns ju både olika vattenland med olika pooler, en med pirat tema bland annat och så finns ju lite åkattraktioner som tekopparna tex som vi kan åka tillsammans med Alma, så det tror jag hade blivit en riktig toppendag!

Sedan vill jag besöka Moster Elins glasscafé i Hjo i år igen, åka en dag till Gränna, bada på olika ställen om vädret tillåter, grilla en massa, besöka jordgubbens dag i Vara och verkligen försöka ta tillvara på vår ledighet tillsammans. Sedan ska det förberedas inför Almas kalas vilket jag ser så fram emot!!

Mina föräldrar vill även att vi ska följa med dem till dalarna i sommar och besöka tomteland, vi var där när jag var liten så det hade Alma säkert tyckt var roligt.

Det är lite vad vi planerat för sommaren hittills, har ni börjat planera något ännu eller tar ni det som det kommer?

Medan Alma badade så satt jag i solen och njöt av en paraplydrink^^

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Vi har inte planerat så mycket ännu mer än att vi har bokat en stuga på Öland vecka 30. Det blir säkerligen lite dagsutflykter här hemma också. Vi har inte varit på Liseberg ännu med barnen men stora som är 9 år skulle säkert uppskatta det mycket. Lite synd bara att ekonomin avgör så mycket. Tycker åkpåsen har blivit så hemskt dyra!

  1. Johanna

   Åh Öland låter super mysigt! Jag och Christer var där på vår första semester tillsammans så dit vill vi definitivt åka igen.
   Ja visst är åkpassen dyra på Liseberg, och sedan ska man äta också och stå en massa i kö så man knappt hinner åka någonting ändå den dagen man är där, det är ju knappt värt pengarna egentligen om man ska vara ärlig.

 2. Mikaela

  Jag ska ta en intensivkurs för körkortet under min semester (8 veckor, är lärare), så det kommer mest bli häng vid stranden mellan lektionerna och att grilla massa gott varje kväll ? Sedan får vi se, vår 3åring vill flyga flygplan, så en tur till Berlin kanske det får bli, där finns Tropical Island, så häftigt ?

  Skara sommarland är jättekul, men bara om man är fler vuxna… Kånka på saker och hålla koll på en unge/flera ungar vars humör pendlar upp och ned kommer lätt göra att de vuxna bli sura på varandra. Och äta där, inte ta med något. Så lite bärgrejor som möjligt. Bara några tips 😉

  1. Johanna

   Lycka till med körkortets kursen!! Och tack för tipsen angående Skara sommarland, ska försöka få med någon kompisfamilj som också har barn om vi åker eller Christers mamma och syster med familj som var sugna på att åka dit. =)

stats