Nu vid påsk har vi extra mycket att göra på jobbet och därför bestämde vi att lite tårta var vi allt värda idag på skärtorsdagen. Jag bakade den här rulltårtan och tog med mig till jobbet idag. Själva rulltårtsbotten är gjord på min mammas recept:
3 ägg
3 msk vatten
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan ner mjöl, bakpulver och 3 msk hett vatten. Vattnet är hemligheten med den här botten och gör att den blir lite frasig på ytan istället för bara så där svampig. Tips tips!!
Häll upp på bakplåtspapper på en djup plåt och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
När kakan svalnat är det bara att fylla den med valfri fyllning. Jag har brett på ett tunt lager lemoncurd och sedan ett tjockare lager med philadelphiakräm gjord på 100 g philadelphia, 2 dl vispgrädde och 2 dl florsocker. Krämen har jag även hackat ner 50 g choklad i. Rulla ihop tårtan och dekorera på valfritt sätt.
Jag har dekorerat min med chokladsmörkräm (30 g rumsvarmt smör, 1 msk kakao, 1 dl florsocker), färdigköpta macarons, jordgubbar, chokladägg och strössel.
Såg smarrig ut. Ska det vara både mjölk och vatten i eller har du lyckats skrivs ett k bakom mjöl?
Tack för receptet ?
Åh nej, mjöl ska det så klart vara! Tack 🙂
??