Johannas hörna

Vår start på nya veckan

DSC_4476Då var en ny vecka här och den inleder vi med en ledig dag, tyvärr så kan vi inte hitta på något roligt jag och Alma då hon natten mellan lördag och söndag blev sämre. Hon hostade jätte mycket och när vi vaknade igår morse så lät hon som en liten kraxande kråka stackaren. Någon vidare mat fick vi inte i henne igår men två glassar, ett smörgåsrån och en massa saft så det är alltid något. Framåt kvällen igår hostade hon ännu mer och jag var orolig för hur natten tills idag skulle bli men hon somnade här på soffan vid 20-tiden när jag kollade på tv och jag ville inte riskera att flytta på henne så jag bäddade ner mig i andra änden av soffan och så sov vi i natt. Två gånger vaknade hon i natt, en gång för att dricka saft och andra gången för att inhalera och få lite Alvedon då febern stigit ytterligare sedan första gången hon vaknade och jag tog tempen.

Nu på morgonen har hon varit förvånansvärt pigg och lekt lite med lego här på golvet och pärlat ett halsband till mig. Ett halv äpple, en halv pinnglass och några ostbågar har hon petat i sig hittills idag (ja hon får det hon vill ha när hon är sjuk). Från att ha varit väldigt pigg en stund och inte hostat alls fick hon precis en hostattack igen så nu har hon fått inhalera. Jag vill bara vila lite sa hon sedan och bäddade ner sig själv i soffan under en filt framför Greta gris på plattan. Hon har nog gjort slut på den lilla energi som hon samlade på sig under natten nu så det får bli en lugn stund i soffan nu innan jag ska slänga ihop lite lunch.

Jag hade hoppats kunna jobba i morgon men redan i morse ringde jag och sa att jag får vabba i morgon och förskolan är också underrättad så nu får vi se om det blir någon förskola för Alma på onsdag eller om hon får vara hemma hela veckan då jag är ledig både torsdag och fredag och sedan jobbar i helgen.

Så, det var vår start på den nya veckan. Hur har er måndag varit hittills?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats