Johannas hörna

Chokladrutbakelser

Idag har jag bakat chokladrutor med jordgubbsströssel för att få en liten somrigare känsla.
Dekorerade dem med grädde och färska bär så blev det små bakelser.
Vill du baka dessa behöver du:
* 2 ägg
* 2dl socker
* 3dl vetemjöl
* 1/2 dl matolja
* 1msk mjölk
* 100g smör
* 1tsk bakpulver
* 2msk kakao
Glasyr:
* 50g smör
* 3dl florsocker
* 1msk kakao
* 1msk vatten
* Jordgubbs strössel

pictures1088_51bdc956e087c3024b9b7d51

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Vispa ner smör, mjölk och olja
5. Tillsätt de torra ingredienserna
6. Häll upp i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter
Rör ihop glasyren:
1. Smält smöret
2. Tillsätt de övriga ingridienserna och rör om ordentligt
Ta ut kakan ur ugnen och häll på glasyren, dekorera med strössel och ställ in i kylen i minst 30 minuter innan du skär kakan i rutor.

pictures1089_51bdc8bee087c3020a45c0ae

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats