Johannas hörna

Annandagsfirande

Igår hade vi det årliga julfirandet hemma hos oss, det var fullt hus med 14 vuxna och tre barn. Jag stod i köket från det att jag vaknade på morgonen tills alla kom vid 14 tiden. Helstekt kalkon, hasselbackspotatis, sås, grönsaker, bröd, kex och sallad bjöds det på till middag. Det var första gången jag tillagade en helstekt kalkon så jag var nervös at den skulle bli torr eller smaklös men den blev super bra! Jag tillagade den i stekpåse tills den var uppe i rätt innertemperatur och körde den sedan en stund på grilleffekt för att den skulle få lite mer färg. När kalkonen var klar så fortsatte jag med alla andra förberedelser. Alma lekte med sina julklappar så jag kunde fixa och dona i köket i lugn och ro.

annandagen (12)annandagen (15) annandagen (13) annandagen (14)Alltså så fruktansvärt gott var det!!!

annandagen (16)annandagen (17) annandagen (1)När alla var mätta och nöjda så delade vi ut julklappar och jag passade på att låna Almas kusin Sammy för lite bebisgos. annandagen (18) annandagen (30) annandagen (24) annandagen (37)Julklappsleken är en tradition på julfirandet hos oss.  annandagen (38) annandagen (34) annandagen (4) annandagen (6) annandagen (7) annandagen (8)Efter julklappsleken åt vi efterrätt, glass och fruktsallad och så plockade vi från godisbordet. Under tiden så spelade vi ett julfrågespel och bara umgicks de sista timmarna innan alla for hemåt.

Stort tack för en jätte mysig dag allihopa, och ett extra stort tack till min bror som ställde sig och diskade allt finporslin och min mamma och syster som hjälpte till att torka disk och gå ut med soporna. Ni är bäst! <3 annandagen (41) annandagen (42)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats