Johannas hörna

Att vakna på fel sida

Alma har varit förkyld i över en vecka nu och även jag har smittats och varit förkyld i några dagar. Men trots att Alma varit sjuk har humöret varit på topp och hon har varit precis som vanligt i övrigt och lekt och busat runt. Däremot har vi fått ställa in en massa skojigheter på grund av att hon hostar en del, vi vill ju inte smitta ner andra.

I morse vaknade den lilla damen däremot å helt fel sida och hela förmiddagen har hon bråkat med mig, jag mår dessutom ännu sämre idag och har inte alls någon ork till tjaffs så jag satte henne i vagnen och gick ut en sväng, lite frisk och kylig luft kanske kunde göra susen tänkte jag och det verkar ha funkat tack och lov. På tal om kylig luft, vilket väderomslag vi fått! Igår var det närmare 30 grader och idag knappt 10. Burr!! Men då har vi en ursäkt till att hålla oss inne i värmen resten av dagen och ta det lugnt så vi båda förhoppningsvis orkar med jobb och förskola i morgon. Alma ska på utflykt så det vill hon ju så klart inte missa och jag får väl hålla mig ute på lagret i värsta fall för att slippa smitta ner några kunder med de här hemska bacillerna. Jag har aldrig varit så här mycket sjuk som jag varit sedan Alma började förskolan, det är verkligen en enda stor bacillfabrik det där stället!!

Trots förkylningen så har Almas matlust varit som vanligt, tills i morse då hon minsann inte ville äta något av det jag erbjöd. Men efter promenaden gjorde jag frasvåfflor så nu har hon fått i sig det i alla fall och verkar som sagt vara på bättre humör nu. Jag har förresten kommit på ett sätt att få henne att äta bättre, hon har ju krånglat lite med vissa saker sedan några månader tillbaka. Pasta till exempel. Men om vi ställer surfplattan på köksbordet och låter henne titta på något så slevar hon in allt som finns på tallriken utan att tänka på det. Jag är egentligen inget fan av att ”kolla på tv” eller liknande när man äter, men just nu är det det som funkar och då får det faktiskt bli så. Huvudsaken är ju att hon äter.

Vad har ni för planer för den här dagen?
25e maj 2016 (4) 25e maj 2016 (5)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats