Johannas hörna

Bättre matvanor

Häromdagen köpte Christer ett nytt batteri till vår badrumsvåg, jag har inte vägt mig sedan i höstas men är medveten om att jag lagt på mig lite runt midjan. Jag har fått en sån där osmickrande bilring som väller över byxorna. Med andra ord så ser jag ut precis så som jag absolut inte vill se ut!! Vågen visade dessutom plus 2 kilo sedan jag vägde mig sist och plus 5 kilo sedan jag kom tillbaka till min normalvikt igen efter graviditeten.

Jag läste på lite om magfett och fick fram att fett som lägger sig just runt magen ofta är stressrelaterat och beror på för mycket intag av gluten.

I mitt fall är det nog mycket stressrelaterat, de senaste månaderna har varit väldigt psykiskt påfrestande för mig med inskolning på förskolan, ägarbyte på mitt gamla jobb, ångesten över ändrade arbetstider, oron över att inte hitta ett annat jobb, att börja jobba igen efter att ha varit mammaledig osv osv. För det blir ju lätt så att när man inte är på topp så blundar man för saker och ting, tröstäter och sitter i soffan och tycker synd om sig själv. Men nu har allting äntligen börjat ordna upp sig så jag kan äntligen slappna av igen och fokusera på att faktiskt ta hand om mig själv och försöka få tillbaka den kroppen jag vill ha.

DSC_0657

Det fanns en massa bra tips på hemsidan jag läste på om hur man kan lägga om sin kost och lätta förändringar i vardagen om man som jag inte känner att man har tid eller lust att gå till gymmet. Så där tänkte jag börja.

Ett tips var att börja dagen med två glas citronvatten innan man äter sin frukost så det ska jag göra. Citron hjälper tydligen till att få igång ämnesomsättningen och vattnet gör att du känner dig mätt. Det stod också att man gärna ska dricka 10 glas vatten om dagen vilket jag inte gör i nuläget, max 5 glas så det ska jag absolut bli bättre på!

Ett annat tips var att äta långsamt och tugga väl så du känner av när du är mätt och inte vräker i dig maten och på så sätt äter alldeles för mycket.

Skippa ljust bröd och ljus pasta. Det här kommer jag att köra stenhårt på nu och bara unna mig ljust bröd på tex pizza och liknande.

Ät helst inte rött kött mer än 1-2 ggr i veckan. Ät hellre magert kött som fisk och fågel. Jag älskar ju fisk så det kommer inte bli några problem. Man kan även försöka att ha minst en vegetarisk dag i veckan så det ska jag absolut försöka att få ihop.

DSC_0658b

Givetvis är det bra att röra på sig också och jag tror att så fort jag kommit in i jobbet lite mer och inte är så fruktansvärt utmattad när jag kommer hem, och när våren och värmen kommer så kommer jag att vilja ge mig ut på kvällarna efter att Alma har somnat. Vissa dagar kanske jag joggar en runda och andra dagar kanske det bara blir en rask längre promenad med Spike. Men då kommer jag i alla fall ut! Kanske kommer jag till och med att orka gå upp samtidigt som Christer och ge mig ut och jogga en runda innan han åker till jobbet så Alma kan få sova vidare medan han ändå är hemma. Jag hoppas att det kommer bli så!

DSC_0660

I morse åt jag fullkornsknäcke med philadelphia och kalkon, en skål med yoghurt, jordgubbar och fullkornsflingor och drack citronvatten.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Tänk på att all vätska räknas, inre bara den vätskan du aktivt dricker från kranen 🙂 2 liter bara ur kranen är bara onödigt med andra ord 🙂

    Utöver det, tänk på att du gör ditt bästa och det är okej att det vart stressigt en tid. Jag vet hur det är… Inte lätt men nu börjar våren komma och då är det lättare att komma ut och röra på sig 🙂

stats