Johannas hörna

Cupcakesemlor med vaniljfyllning

Nu ska ni få se vad det var jag och Alma bakade tidigare idag. Vi gjorde ju vaniljmuffins som jag skrev innan och av dem gjorde vi sedan smarriga små cupcakesemlor med vaniljfyllning. Jag är nämligen allergisk mot mandel så vi brukar ha antingen vanilj eller chokladfyllning i våra semlor istället. Det här är ju en snabbare variant av semla då man slipper vänta på jäsning och så vidare så det kändes som att det var ett lagom förmiddagspyssel för mig och Alma. Dessutom blir de lagom stora tycker jag så slipper man bli sådär jätte mätt som man blir av en vanlig semla.

Hur gjorde jag då? Jo jag skar bara av ett litet lock på varje muffins och gröpte sedan ur en liten gömma med en sked som jag fyllde med vaniljkräm. På med grädden och locket och sedan pudrade jag på florsockret. Klart!

Alma tyckte att de blev super goda!!

semla

semla1

semla1b

Fika någon?

semla2

semla3

semla4

Här har vi en som är fikasugen i alla fall^^ <3

semla5

semla6

semla7

semla8

semla9

semla10

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats