Johannas hörna

Fyra års kontrollen

Idag hade vi tid på bvc för Almas 4 års kontroll. Det gick super bra och Alma gjorde allt som bvc sköterskan bad om. Jag var så stolt över henne!! Hon följer sin längd och viktkurva precis och är nu 105 cm lång och väger 18,6 kilo, vår lilla tjej börjar bli så stor!!

Det enda som behövde följas upp är Almas uttal, hon uttalar ju inte R, S eller F, så de kommer skicka en remiss till en logoped så vi kan få hjälp redan nu med det, vilket känns jätte bra. Även om vi gör det vi kan för att hjälpa henne att uttala vissa ord rätt, som tex om Alma säger: Ska vi pika? Så svarar vi med: Ja vi ska fika. Så att hon ska förstå att vi förstått vad hon sagt, men också för att hon ska höra hur ordet ska uttalas utan att vi ”rättar” henne och får henne att känna sig dålig på något sätt. Men det känns jätte bra att få fler tips på hur man kan träna på svårare ord på ett roligt sätt. 
Alma fick ett nytt paraply häromdagen med my little pony på, gissa om hon vill gå ut i regnet på promenader flera gånger om dagarna nu? ^^

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats