Johannas hörna

Här och nu

Idag har Almas förskola varit stängd på grund av kompetensutveckling för personalen, jag tycker att de har sådana här dagar väldigt ofta faktiskt, men det är väl likadant på alla förskolor antar jag? Vi har i alla fall njutit av vår lediga fredag och det härliga vädret och har passat på att vara ute och njuta i solen på förmiddagen.

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, det är så skönt att ha tillgång till torpet och den stora maken på andra sidan vägen där jag kan släppa både hund och unge fria utan att behöva oroa mig för vägen då det är inhägnat överallt. De kan springa och leka bäst de vill och jag kan slappna av och bara njuta.

Det här stället är så fint under alla årstider. Häromdagen funderade jag på hur mycket jag faktiskt njuter av och uppskattar de olika årstiderna nu jämfört med när jag var yngre och gick i skolan. Då smälte liksom alla dagar samman och det spelade inte så stor roll om det var sommar eller vinter, de flesta dagarna och helgerna var ändå desamma. Men sedan Alma föddes så lever jag verkligen mer i nuet och varje årstid är helt annorlunda från den andra när man har barn och det njuter jag verkligen av. Jag ser världen med helt nya ögon nu och uppskattar det lilla och kan se det positiva i det mesta.

Just nu känner jag mig väldigt tillfreds med livet och det är en väldigt skön känsla.

9e februari (33)Full fart på den lilla pälsbollen!!9e februari (40) 9e februari (55) 9e februari (72)En liten koja 9e februari (77)Kana på rumpan… 9e februari (187) 9e februari (150) 9e februari (172) 9e februari (151) 9e februari (87)Snö på nosen <3 9e februari (116) 9e februari (133) 9e februari (91) 9e februari (163) 9e februari (169)Har ni en bra fredag?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mikaela

  Då förstår jag. Men säg till förskolan att tala om när sådana planeringsdagar är i förväg till dig om de kan. För oftast spikas alla planeringsdagar samtidigt under en termin.

  Annars SKA förskolan erbjuda en lösning (dvs. vara på en annan förskola) om man inte kan ta ledigt för planeringsdagar. Det gör min dotters förskola iaf. Tror runt 5 stycken totalt brukar nappa på det erbjudandet varje gång. Kolla upp det!

  1. Johanna

   Ja här tar de in vikarier om det är så att någon inte kan lösa det, men för vår del brukar det fixa sig. Min mamma jobbar ju på Almas förskola så hon säger alltid till i tid, men jag får bara schema för tre veckor i taget och fast man sagt till att man behöver vara ledig är det inte alltid det går att lösa då man ju helst ska säga till två månader innan. Men som sagt, hittills har det alltid löst sig.

 2. Mikaela

  Ja, förskolor har minst 2 sådana planeringsdagar per termin. Då personalen planerar och ser till att verksamheten följer läroplanen 🙂

  Rätt skönt, blir ett trevligt avbrott i vardagen att hänga med ungen ?

  1. Johanna

   Vi hänger ju så mkt ändå eftersom jag bara jobbar tre dagar i veckan och ofta slutar tidigt eller börjar sent så när dessa planeringsdagar inträffar på en dag då jag är planerad enligt schema så blir det mer ett otrevligt avbrott ? Men den här gången hade vi tur då de sa till i tid så jag kunde informera chefen om vilket datum det var så jag inte blev schemalagd då ?

stats