Johannas hörna

Här var det knäck

I helgen hann vi göra årets första knäck, det blev vanlig knäck med kolasmak och chokladknäck. jag brukar göra apelsinknäck och polkagrisknäck också så det får vi försöka hinna med innan jul.

Förut så kokade jag alltid knäck på spisen men så upptäckte jag mikroknäck, alltså vilken grej!!! Så smidigt. Man häller bara 1 dl strösocker, 1 dl grädde och 1 dl sirap i en bunke, rör om, ställer in i mikron på full effekt i 9-10 minuter. Tar ut det och rör ner 1 msk smör och häller sedan upp det i formarna.  Det blir ca 30 st. (I chokladknäcken har jag bara tillsatt 1 msk kakao också).

Sådana här recept som får fort och lätt är ju verkligen räddningen för en småbarnsmamma som inte har hur mycket tid som helst!! 27e november (13) 27e november (14) 27e november (15)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Va smart! Slippa stå o bränna fast i en kastrull. Just därför drar jag mig för att koka knäck 😉 så detta måste vi prova här hemma 🙂

stats