Johannas hörna

Hej från sjukstugan

Dagarna går och det är nästan alltid närmare en vecka mellan mina inlägg, men det kommer liksom saker emellan som gör att jag inte hinner eller kan uppdatera kontinuerligt här och så får det vara. I slutet av förra veckan blev Alma sjuk som jag skrev om då och fick svinkoppor och natten mellan måndag och tisdag låg jag med feberfrossa. På tisdagen var jag så dålig att jag inte orkade någonting och sov bort nästan hela dagen och tack och liv var min mama här och hjälpte till, lagade mat till Alma, gick ut med Spike osv för det hade jag aldrig klarat själv. Min energi var verkligen helt lika med noll och jag var glad att jag orkade ta mig till toaletten och kissa och få i mig lite nyponsoppa. Igår var jag lite piggare, febern var borta men halsen värkte något fruktansvärt. Men det går väl över tänkte jag och fortsatte att vila.

När jag vaknade idag så hade jag röda utslag på hela händerna, både på handflatorna, ovanpå händerna och fingrarna. Min första tanke var att jag också fått svinkoppor fast jag varit så noggrann med att tvätta mig, använda pappershanddukar osv. Helt förfärad och stortjutandes med tankarna om att jag inte vågade ta i Alma med rädsla för att smitta henne och behöva ställa in adventsmyset den kommande helgen så sprang jag ner och tog på mig ett par vantar och ringde till vårdcentralen. Jag fick träffa en läkare i förmiddags och han sa direkt att det inte var svinkoppor jag fått. Han frågade om jag har några andra symptom och jag berättade om de senaste dagarnas feber, halsont och värk i kroppen och då kollade han i halsen och sa: Ja men du har ju halsfluss. Det är virusutslag som du fått på händerna och det kan man drabbas av när immunförsvaret är utslaget.

Det är tack och lov ingenting som smittar och det kommer att gå över av sig självt, men utslagen är desamma som man kan få vid en allergisk reaktion, men de sitter i längre och kliar något fruktansvärt. Så jag fick tabletter utskrivna mot klådan som jag ska ta varje dag tills symptomen är helt borta. Tabletten jag tog idag höll i sig i någon timme och sedan har det kliat, jag får dessutom bara ta en tablett om dagen så jag vet inte riktigt hur jag ska kunna sova i natt. Förhoppningsvis så försvinner prickarna fort för annars lär jag väl klia hål på huden i sömnen någon natt. Jag funderar faktiskt på att sova med tunna fingervantar på mig just för den sakens skull.

Alma har varit så mysig idag, tagit hand om mig, klappat på mig och sagt stackars mamma och överöst mig med kärlek. Det är skönt att hon bara har två små märken kvar nu efter de sista blåsorna kring munnen och är frisk och full av energi i övrigt.

Så, det var en liten uppdatering från sjukstugan här. Det jag tänkt fixa till inför adventsmyset på söndag kommer inte hinnas med på grund av att jag blev sjuk så jag har fått tänka om lite, men det kommer bli bra hur som helst. Just nu är jag bara glad att det kommer bli av överhuvudtaget.

1a advent (17)Det här fina glöggsetet köpte min bror till mig på Gekås förra helgen. jag tycker att det är såååå himla fint! Jag har inte varit det minsta sugen på glögg de senaste dagarna men till helgen så kanske kopparna och karaffen med glöggvärmare får invigas. 1a advent (16) 1a advent (19)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Vad är det för tabletter? Tavegyl? Om inte, be om att få det istället. Bästa som finns för klåda. Jag får det utskrivet för min allergi, men funkar för klåda. Får min unge vattkoppor eller andra kommer jag ge henne det… Slippa klia ihjäl sig.. och kan man ta fler än en 🙂

    1. Johanna

      Nej de var inte de tabletterna jag fick så tack för tipset. Det kliade något fruktansvärt igår men idag har jag inte känt av någonting så har inte tagit någon tablett ännu.

stats