Johannas hörna

Så gör du en enkel tyllkjol

Häromdagen fick jag hem en rulle med ljusrosa tyll som jag tänkt använda till att göra en enkel tyllkjol till Alma av. Jag trodde att en rulle skulle räcka men det visar sig att jag behöver minst en till så nu väntar jag på att de två till som jag beställt ska komma.

Alma fick i alla fall prova tyllkjolen så som den är nu för att jag skulle se hur den ser ut. Den kommer bli jätte fin när den är klar och blivit tätare, nu är den ju väldigt gles och ojämn nedtill men jag tänker att jag klipper till den sen när allt är klart.

tyllkjol 10e juli (7) tyllkjol 10e juli (5)tyllkjol 10e juli (23) tyllkjol 10e juli (9) Alma juli 20174tyllkjol 10e juli (35)

Vill du göra en likadan så är det super enkelt, allt du behöver är några rullar med tyll, ett band och en sax.tyllkjol 10e juli (1)

Du klipper sedan lagom långa tyllbitar, jag klippte dem ca 50cm långa. Vik dem sedan på mitten så det blir en ögla som sticker upp på ena sidan bandet och trä sedan igenom resten av tyllen så du liksom knyter fast tyllen i bandet. Fortsätt sedan tills du har så mycket tyll som behövs för att det ska bli en hel kjol.tyllkjol 10e juli (2)tyllkjol 10e juli (4)

Vill du ha kjolen fluffigare och mindre transparant så ta två tyllbitar till varje knut, det kommer jag antagligen att korrigera när jag fått hem mer tyll.

 Trots att kjolen inte är klar än så är jag än så länge väldigt nöjd med den, den kanske till och med kommer bli Almas kalasoutfit på hennes 3 årskalas i år. Den skulle passa perfekt både till Mimmi kalaset och ännu bättre till barnkalaset med älvtema.

Fler bilder på slutresultatet kommer i ett senare inlägg när kjolen är helt klar.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats