Johannas hörna

Ljuvlig kycklingpaj

God morgon!! Har ni sovit gott?

Här lyckades vi hålla Alma vaken till halv åtta igår kväll så hon sov till halv åtta i morse vilket var skönt. Jag kom i och för sig inte i säng förrän halv tolv så det blev ju inte fler timmars sömn, men skönt ändå att slippa gå upp mellan halv sex och sex^^

När vi ätit frukost så satte jag och Alma igång med att laga paj. En kyckling, bacon och broccolipaj som jag ska dela i lagom stora bitar och frysa in så jag bara kan ta fram och värma när jag kommer hem från jobbet de dagarna jag jobbar förmiddag. Vi ska även sätta igång här om en stund och göra ett storkok med Christers favorit, kebabgryta och ris så även han har lite matlådor framöver. Nu när jag jobbar så känns det skönt att kunna förbereda lite på helgen inför den kommande veckan så jag slipper stressa med en massa mat varje dag. Ibland kan det vara skönt att slippa stå i köket för mycket och bara göra något lätt på kvällen, som varma mackor till exempel och då är det ju perfekt att det finns färdiga matlådor inför morgondagen i frysen redan.

Eller hur brukar ni göra?

matlagning

matlagning1

Recept

Pajskal:

* 125 g smör

* 3 dl vetemjöl

* 2 msk vatten

Gör så här:

1. Häll allt i en bunke och blanda med fingrarna eller med hjälp av en bakmaskin tills det blir en jämn och fast deg.

2. Tryck ut pajdegen i pajformen och nagga med en gaffel.

3. Förbered fyllningen. Stek bacon delat i små bitar, dela färdiggrillad kyckling i mindre bitar och förväll några broccolibuketter.

4. Lägg allt i pajformen och strö över 1-2 dl riven ost.

5. Vispa ihop 3 ägg, 3 dl mjölk och peppar, salt och paprikapulver efter smak. Häll mjölkblandningen över pajfyllningen och sätt in i ugnen på 200 grader, över och undervärme i ca 35-40 minuter.

matlagning 3

matlagning 4

Lek och bus medan pajen blir klar i ugnen.

matlagning 5

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag lagar sällan mat två gånger om dagen utan det brukar oftast över från middagen till lunch dan därpå. Ibland gör jag vissa rätter lite större så det räcker till matlådor att lägga i frysen till de dagar man har noll inspiration ^^
    Kebabgryta lät spännande, hur gör du den? 🙂

stats