Johannas hörna

Min jordgubb & rabarbersaft

I förmiddags innan Almas humör blev sämre så hann jag koka en flaska med saft. Mina föräldrar var och plockade jordgubbar i förrgår och var här med en hink och rabarber har vi gott om i trädgården så då måste man ju göra egen saft. Förra året var jag höggravid vid den här tiden så då plockade min mamma av våra vinbär och gjorde saft på, men i år har jag tänkt göra det själv. Men först blev det som sagt jordgubb och rabarbersaft. Så himla gott! Vissa tycker väl att det är tantfasoner att safta och sylta, men jag tycker att det är jätte kul och att det känns väldigt lyxigt att kunna äta och dricka av det man odlat själv. Så det bor väl säkerligen en liten tant inom mig, och jag gillar henne^^ hihi

DSC_0243

Vill ni koka den här saften så är det inte alls svårt, instruktioner kommer här.

Till 1 liter saftkoncentrat behöver du:

* 1 liter skivade jordgubbar

* 1/2 liter rabarber hackade i 1-2 cm stora bitar.

* 4dl vatten

* 6dl strösocker

Gör så här:

1. Lägg de skivade och hackade bären och frukten i en kastrull och häll över 4 dl vatten. Låt koka under lock i 10 minuter. RÖR INTE OM I KASTRULLEN!!! Då blir saften grumlig!

2. Häll av saften i en ren skål genom en finmaskig sil. Skölj sedan ur kastrullen och häll tillbaka saften i den.

3. Tillsätt 6 dl strösocker och låt koka i ytterligare 10 minuter. Rör om lite i början så sockret löses upp och fördelar sig ordentligt.

4. Häll upp den varma saften på en glasflaska och låt stå i rumstemperatur och svalna innan du ställer in den i kylen.

När du blir törstig är det bara att späda saftkoncentratet med vatten och njuta av ett glas med sommarens godaste saft.

DSC_0244

DSC_0245

DSC_0246

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats