Johannas hörna

Mockakaka

Kärleksmums eller mockarutor, kärt barn har många namn som man säger. Oftast bakas de i långpanna men härom dagen valde jag att baka en mocka kaka i springform då det skulle bli enklare för min man att ta med sig den till jobbet och för att det ser lite festligare ut när den är mer som en tårta.

Kokos hade jag ingen hemma så istället spritsade jag dit lite philadelphiakräm ovanpå glasyren och satte dit några små chokladbollar som jag rullat i chokladströssel. Det blev en riktig chokladbomb av det hela!  DSC_0601Receptet kommer här:

3 ägg

2.5 dl socker

0.5 dl kakao

3.5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

125 g smält smör

1 krm salt

1 dl mjölk

Glasyr:

50 g smält smör

2 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3.5 dl florsocker

1 msk starkt kaffe

DSC_0603

Gör så här:  

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

Smält smöret och häll i mjölken.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och rör sedan ner det i äggblandningen.

Rör ner mjölken och smöret och blanda till en jämn smet.

Häll kaksmeten i en smörad och bröad form på ca 24 cm.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter.

När kakan är klar, låt den svalna och rör ihop alla ingredienser till glasyren. När kakan har svalnat helt kan du breda ut glasyren och strö på kokos eller göra som jag, blanda ihop lite philadelphia ost, florsocker, kakao och vispgrädde som du spritsar ut över kakan och slutligen rulla några små chokladbollar och toppa tårtan med.

DSC_0605

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats