Johannas hörna

Så var julen slut

20e december (3)Igår var det tjugondagknut och julen skulle dansas ut. Vi var inte hemma igår då vi spenderade dagen i Göteborg och kollade på Disney on ice, så vi har städat ut det sista av julen idag på morgonen, och med det sista menar jag julgranen. Tomtarna och allt annat plockades ner redan förra helgen men granen är ju så fin och det som enligt mig gör hela julen så den har som sagt fått stå kvar ända tills idag.

Jag älskar när det är dags att julpynta och det känns så himla mysigt, men faktum är att det är minst lika skönt sen när man städar undan allt igen och det blir ljusare och luftigare i huset utan allt pynt och krimskrams som hör julen till i varje vrå. Nu längtar jag massor till våren, den här tiden efter jul, januari och februari är mina absolut värsta månader för allt är bara mörkt, trist, kallt och tråkigt till ingen nytta känns det som. I december är all den där kylan och mörkheten okej just för att man har julen att se fram emot, men nu känns det bara som en enda lång väntan till våren. Förhoppningsvis kommer den tidigt i år.

Har ni väntat tills nu med att städa undan julen eller har ni gjort det tidigare?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag försökte hålla allt kvar till Knut men onsdagen innan (förra veckan) så rök allt ändå. Julgardinerna är kvar men det är mest för att de vanliga behövde tvättas och nu behöver de strykas innan de sätts upp. Väntar på den energin. Haha! ?

  2. Mikaela

    Vi tog bort allt den 27 dec, haha… Men vi pyntar alltid den 9 dec… Så vi hade det länge. Plus att dottern fyller den 2 jan, då vill vi hellre kalaspynta 🙂

stats