Johannas hörna

Stor besvikelse och många tårar

Jag har funderar fram och tillbaka i flera veckor på om jag ska skriva det här inlägget eller inte men har nu beslutat mig för att göra det. För några veckor sen skrev jag att jag var bekymrad över något och nu ska ni få veta över vad.

I början av månaden fick vi äntligen bilderna från bröllopsfotografen och jag hade längtat så länge efter dem och att få visa dem för er. Jag och fotografen hade ju träffats en gång innan bröllopet och tittat på platsen där vi skulle fota och så hade vi gjort ett album på pinterest med inspirationsbilder så hon skulle veta vart vi ville komma med det hela och vad vi var ute efter. Allting kändes med andra ord jätte bra och jag var så glad att vi till slut beslutade oss för att faktiskt boka en riktig fotograf trots att vi egentligen inte hade råd då våra bilar varit inne på verkstad. Jag ville verkligen ha de där fantastiska bilderna som jag själv inte hade kunnat ta genom att ställa upp kameran eller be någon i familjen. Jag har jätte många i min närhet som är bra på att fota och först bad vi min svägerska att göra det, men sen när vi fick ett så bra erbjudande från fotografen så tog vi det. Vilket vi nu fått ångra då det hela blev en enda stor besvikelse.

Jag vet knappt var jag ska börja, jag är bara så besviken över allting! Jag har gråtit om och om och om igen över bilderna. Det går ju liksom inte att göra om, det här var verkligen once in a lifetime och jag är så besviken dels på fotografen men också på mig själv för att jag inte fotade själv eller gjorde som det var tänkt från början och lät Emma fota oss. Men det går ju som sagt inte att göra någonting åt nu i vilket fall. Vi får leva med de här hemska bilderna. Det som gör mig allra mest besviken är att fotografen är nöjd med bilderna!! Jag som inte är någon professionell fotograf ser så många brister i bilderna och jag kan inte förstå hur hon inte kan se dem också!? Jag hade skämts ihjäl över att behöva skicka de här bilderna till någon om jag var hon!

Det känns så himla tråkigt att inte ha ett foto som vi känner att vi vill förstora upp och sätta på väggen från bröllopsfotograferingen, antagligen kommer vi välja ett foto som någon av bröllopsgästerna tog, om vi förstorar något alls, vi får se.

Jag tänkte i alla fall visa er några av bilderna. De här bilderna är alltså de som fotografen ansåg blev BRA från fotograferingen. Bilderna är olika redigerade, bleka och konstigt beskurna enligt mig. De flesta är inte heller särskilt smickrande och jag skäms lite över att lägga upp dem här, men jag vill visa er hur dåligt det faktiskt blev. När det kommer till färgerna så redigerade hon om några av dem till oss så de skulle bli starkare i färgerna och inte så bleka men jag vill ändå visa er första upplagan här. Några av dessa bilderna tycker jag ändå blev helt okej och jag kommer skriva en liten kommentar under några av bilderna nedan.

Vad jag tycker vet ni ju nu men lämna gärna era synpunkter på det hela.

PastellDesign-Christer-Johanna-001

Behöver jag ens kommentera den här?? VARFÖR skickar man med en sådan bild????!!!!!PastellDesign-Christer-Johanna-002 PastellDesign-Christer-Johanna-003

De här bilderna blev helt okej. PastellDesign-Christer-Johanna-004 PastellDesign-Christer-Johanna-005 PastellDesign-Christer-Johanna-006 PastellDesign-Christer-Johanna-008

Här ligger fokus på våra fötter.. varför??PastellDesign-Christer-Johanna-009 PastellDesign-Christer-Johanna-010 PastellDesign-Christer-Johanna-011

Jag är otroligt blek och kliver fram som någon jäkla elefant!!!PastellDesign-Christer-Johanna-013 PastellDesign-Christer-Johanna-014 PastellDesign-Christer-Johanna-016 PastellDesign-Christer-Johanna-017

Alltså redigeringen, gult upptill och naturliga färger i gräset… ?!?!PastellDesign-Christer-Johanna-019 PastellDesign-Christer-Johanna-020 PastellDesign-Christer-Johanna-021 PastellDesign-Christer-Johanna-023 PastellDesign-Christer-Johanna-025

”hjärta” på ryggen blev en triangel… Hur svårt var det att se det här och rätta till hans händer?! Hon var ju där!!!! Det är ju för helvete detaljerna som gör det hela!!! Och hårslingan där uppe på mitt huvud som hamnat fel, hur svårt hade det varit att rätta till den?? Det är hennes fucking uppgift att se och fixa sånt!!PastellDesign-Christer-Johanna-024 PastellDesign-Christer-Johanna-027PastellDesign-Christer-Johanna-029PastellDesign-Christer-Johanna-030

PastellDesign-Christer-Johanna-030PastellDesign-Christer-Johanna-036

PastellDesign-Christer-Johanna-034PastellDesign-Christer-Johanna-033

Alltså vad är det här??? Det vi efterfrågade var en sådan här bild…. (från google)

9a9f99880ab810110e9bc3ee72adab1fPastellDesign-Christer-Johanna-037PastellDesign-Christer-Johanna-038PastellDesign-Christer-Johanna-041

De här bilderna på dukningen vet jag verkligen inte vad jag ska säga om?! Tack och lov tog våra vänner och familj bra kort på detta! <3PastellDesign-Christer-Johanna-043PastellDesign-Christer-Johanna-044PastellDesign-Christer-Johanna-045PastellDesign-Christer-Johanna-047PastellDesign-Christer-Johanna-048PastellDesign-Christer-Johanna-050PastellDesign-Christer-Johanna-051PastellDesign-Christer-Johanna-052

Ja men visst, lägg fokus på burken med marshmallows, den är ju väldigt viktig att vi minns!! Alltså what?!?!PastellDesign-Christer-Johanna-053PastellDesign-Christer-Johanna-054

Som sagt, jag ångrar djupt att vi valde att anlita denna fotograf som uppenbarligen inte har samma öga för detalj som jag har. Ett beslut som jag kommer att få ångra och tvingas leva med resten av livet. Kanske inte något livsviktigt i andras ögon, men för mig är det en big deal!

Jag vill också berätta att fotografen var sen till fotograferingen och att hon efter kortare tid än vad vi hade avsatt sade sig vara nöjd och därför åkte innan vår avsatta tid var slut. När sådant var fallet förväntade vi oss självklart att få helt fantastiska bilder. Istället fick vi det här! Bilder som jag hade kunnat ta själv med kameran på ett stativ och slutresultatet hade ändå blivit bättre!

Hade jag varit hon hade jag bet tom ursäkt och gett oss pengarna tillbaka och inte kommit med dåliga ursäkter. Det spelar liksom ingen roll om hon är nöjd med bilderna om inte vi är det. Och som jag skrev tidigare så förstår jag inte hur hon kan vara nöjd med det här? Jag har åter igen suttit och gråtit över de här bilderna nu när jag skrev inlägget och det känns så himla sorgligt att det ska behöva vara så.

Om jag publicerar bilderna offentligt så måste jag skriva vem som tagit dem och eftersom hon står för dem och är nöjd så gör jag det mer än gärna: http://www.pastelldesign.se/

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia Nyrell

  Fler in på din sida…. och valde bröllop.
  Jag håller helt och hållet med dig. Jag hade kunnat ta bättre bilder med min egen mobil
  Det här ju gått några år sen men ack vad jag ska komma ihåg namnet på den fotografens sida

 2. Åsa

  Hej! Så tråkigt att du är missnöjd, men jag bara måste säga att jag tycker bilderna är jättefina…jag gillar färgerna och ljuset, och älskar bilder som liksom känns ”verkliga”. Det spelar nog ingen roll för dig vad jag tycker, vi känner ju inte varandra, men hade jag varit du så hade jag uppskattat att någon berättade att de gillade bilderna, så därför gör jag det och hoppas att du ser det som något bra 🙂

 3. Mikaela

  Johanna – Ursäkta om jag tog över hela grejen, men jag blir irriterad på entreprenörer som håller varandra om ryggen och som liksom totalt glömt av hur det är att vara konsumenten och inte känna att man blir tagen på allvar, speciellt när det handlar om så mycket pengar 🙂

 4. Mikaela

  Frida: Men snälla någon, kritik måste även entreprenörer kunna ta. Speciellt när det handlar om viktiga saker som ens bröllopsdag. Fotografen har ju inte ens agerat professionellt eftersom hon både kom SENT och gick TIDIGARE än vad man egentligen kommit överens om. På hemsidan står det ju att man skriver AVTAL om ALLT.
  Johanna har absolut RÄTT att säga sin sak i det hela, och hon överdriver INTE alls. Dessutom är Johanna tydlig med att hon själv tagit kontakt med fotografen om detta och fotografen verkar inte samarbetsvillig.
  Lever man inte upp till ett avtal, så har kunden rätt att anmäla och kräva pengarna tillbaka. Jag VET med fakta att andra fotografer har HJÄLPT till med redigering av andra fotografers foton.

  Johanna – du har all rätt att vara upprörd, besviken och jag står helt bakom dig. Fotografen SKA betala tillbaka pengarna. Helt absurt att fotografen ska tro att hon kan behålla alla pengar trots försening, lämnat tidigare och dålig kvalite på foton 🙂

  1. Frida

   Absolut ska man ta kritik.
   Kritik är den bästa källan till att man blir framgångsrik. Om man tar den på rätt sätt.
   Jag har pratat med fotografen själv nu och vet att hon kommer ge sin sida av detta här.
   Om hennes kommentar nu blir godkänd vill säga.
   låter dessa ordna upp detta själva.
   Förhoppningsvis på bästa sätt ?

 5. Jennifer på PastellDesign

  Hej Johanna!
  Jag blev kontaktad av en annan fotograf angående detta blogginlägg.
  jag har inte fått information om att detta inlägget ska läggas upp så det stämmer inte, jag tycker att det är jättetråkigt att det blev såhär,.
  Vi har haft kontakt efter bröllopet angående erat missnöje och jag har verkligen försökt att gå er tillmötes, jag har till och med ändrat på min personliga stil eftersom ni tillfrågade något annat. Jag gör inte detta egentligen för kunder, eftersom mina kunder vill ha mig för min stil.
  Jag vill även påpeka att jag frågade er minst tre gånger om ni hade kollat på min hemsida, och det hade ni gjort.
  Som du själv är medveten om var vädret väldigt konstigt denna dagen och det är därför svårt för mig att få en jämn balans mellan bilderna. Sen vad gällande ”kaninöronen” så var det din man som ville ha bilden. Om du anser att den är så hemsk kan du bara radera den.
  Jag är jätteledsen att jag inte såg fingrarna på hjärtfotot, det var en miss av mig.
  Under fotograferingens gång visade jag bilder i kameran och ni sa att det såg bra ut. Eftersom jag själv var så pass nöjd med bilderna och ni sa att ni kände likadant så kändes det som att vi fick perfekta bilder
  Jag rådfrågade er även innan jag åkte hem och ni sa att detta var okej, men i och med att jag åkte 20 minuter innan kan jag erbjuda er ett 20×30 print på matt papper som kompensation. Detta kostar ungefär lika mycket hos mig att köpa som den tiden jag åkte ifrån er.

  Och vad gällande era inspirationsbilder så är det som Frida påpekar här ovan, inget man kopierar rakt av utan anpassar till sin egen bildstil. Jag är jätteledsen att ni har blivit så otroligt besvikna, jag hoppas att jag kan göra något med era bilder så att ni blir tillfreds. Jag skickade även ett mail igår där jag ställde frågan om ni ville ha alla bilder i svart-vitt men har inte fått svar på detta.

  Jag tycker att det är jättetråkigt att gå in och läsa detta blogginlägget, och jag tycker att det är lite som ett slag under bältet eftersom du inte har kontaktat mig igen efter att jag skickade den sista omgången med bilder.
  Hoppas att vi kan lösa detta, ha en fortsatt bra dag!

  1. frida

   Bra att du svarade Jennifer.
   Och jag hoppas att ni kan lösa detta gemensamt.

   Till Mikaela:
   Jag håller henne inte alls bakom ryggen, men det kändes som att något var på tok bara.
   Jag försökte väl främst att hjälpa Johanna först ?
   men, strunt samma.
   Nu har fotografens fått en chans att skriva =)
   och jag hoppas som sagt att detta reder ut sig <3

 6. Frida

  När jag läser era kommentarer nu Ang. Att kräva saker måste jag påpeka ganska mycket här.
  Dels har hon som företagare redan betalat skatt o moms på detta.
  Sedan får inte någon annan fotograf redigera ens bilder. Tror till 99% av alla fotografer har detta som standar.

  Jag kommer nu att ta kontakt med fotografen i fråga då jag anser att hon måste hoppa in här. Känner mig osäker på att hon vet om detta blogginlägg.

   1. Frida

    Jag är själv företagare och tycker det hela är tragiskt.
    Att ni är så missnöjda är katastrof och jag vet inte varför, men får känslan av att fotografen säkerligen kan hjälpa dig att bli nöjd.
    Sen blir jag rädd då jag vet hur lätt ens varumärke kan skadas.
    Jag har själv hjälpt brudpar som varit missnöjda hos andra fotografer. Vilket jag försökte hjälpa dig med oxå nu.
    Men jag får inte svar på mina frågor och då känns det som något är fel i de stora hela.
    Jag anser att fotografen iaf ska få chansen här.

 7. Mikaela

  Familjefotona tyckte jag blev fina, fotot på Alma samt ”pussfotona” under trädet. Dessa foton tycker jag verkligen att du ska förstora upp.

  Personligen tycker jag att du SKA kräva pengarna tillbaka, be om orginalfoton (alltså på minneskort) och be en annan mer professionell fotograf redigera dem på ett sätt så du blir nöjd.
  Du har all rätt att få pengarna tillbaka på dessa punkter;
  Försening
  Gick tidigare än avsatt
  Dålig kvalité på foton
  Kunden har (oftast) alltid rätt

  En professionell fotograf hade gett pengarna tillbaka.

  1. Johanna

   Jag har bett om originalfotona men hon lämnar inte ut dessa. Hon har redigerat om några av bilderna så färgerna blivit bättre men i det stora hela fick vi inte alls det vi förväntade oss.
   Många verkar tycka att jag överdriver och tycker att bilderna är jätte fina. Jag förstår inte hur de kan tycks det?

 8. Karolina

  Så himla tråkigt att det blivit så här. Jag tror att fotografen är minst lika ledsen som er, i alla fall efter att ha fått läsa ett sådant här blogginlägg. Vi är, som de flesta skriver, alla olika. Jag hade varit supernöjd med bilderna! Den när fokus ligger på era fötter är ju för att er dotter tittar neråt och det är ju en fin detalj att få en bild på skorna också. Speciellt alla tre.
  Googlebilden är ju tagen i solnedgång, och ingen kan trolla fram en solnedgång när det är mitt på ljusan dag. Eller hur?
  Vad är det du vill med detta inlägg då? Ha pengarna tillbaka? Bara klaga på Pastelldesign? Göra om bröllopsdagen? Det måste ju vara ett syfte med detta inlägg.
  Som sagt, riktigt RIKTIGT tråkigt att ni inte är nöjda, en bröllopsdag får man inte tillbaka när som helst. Hoppas det går bättre under en framtida fotografering, och att alla parter har lärt sig något. Må väl!

  1. Johanna

   Det jag vill med inlägget är att få uttrycka vår missböjdhet i min egna blogg. Jag vill inte smutskasta någon och hade jag inte varit tvungen så hade jag inte skrivit att bilderna var tagna av henne, men nu är det så att om jag publicerar bilderna måste jag berätta att hon tagit dem enligt kontraktet. Problemet är att vi aldrig kan få vår bröllopsdag tillbaka och att hon inte presterade bättre med tanke på att hon åkte innan tiden vi hade avsatt hade gått. Jag vill inte att någon annan ska råka utför samma sak utan varna om att man måste vara otroligt tydlig. Trots att man har att göra med proffs.

 9. Frida

  Jag kommer bli hatad för detta nu , men !
  Jag tycker du är extremt hård i ditt inlägg!!
  Fotografer är inte några trollkarlar.
  Att ljuset är konstigt kan man bara påverka så ytterst lite i PS. Innan de blir konstigt på andra ställen.
  Tex, bilden från Google är tagen på kvällen. Bara för att man visar inspirations bilder betyder inte det att fotografen ska kopiera dem. Utan man gör liknande med fotografens stil.

  Och när vi är inne på detta ämnet.
  När jag kollar på hemsidan ser hennes bilder ut som dina gör i redigeringen.
  Hade ni inte kollat upp stilen innan ni valde en fotograf? Det är ju något av de viktigaste.

  Personligen älskar jag detaljbilderna. Tycker dom är mycket fina.
  Tråkigt med hjärtat dock.

  Har ni kontaktat fotografen igen efter omredigeringen? Kan du inte visa lite av de nya bilderna?

  1. Johanna

   Du är inte hatad. Alla ser vi olika på saker och ting. Vi hade absolut kollat upp henne innan och jag tycker inte alls att bilderna på hemsidan ser ut som våra. Enligt mig har hon redigerat bilderna så de ser ut att vara tagna under olika dagar och inte alls under den dagen då vi fotade.
   Enligt mig hade vem som helst med en bra kamera kunnat ta de här bilderna. Det känns som att det blev någon form av miss i kommunikationen eller då tolkar vi saker olika.
   Jag har i alla fall lärt mig att man måste vara extremt tydlig med vad det är man vill ha i fortsättningen.

   1. frida

    solen kommer fram, och förvinner bakom ett moln, det är ju faktiskt inte så konstigt att de blir olika. men har ni pratat mer efter hon redigerade om de andra bilderna? Är du nöjd med dom?
    jag tycker att när jag tittar på hemsidan ser jag väldans mycket likheter, men som du säger så ser alla med olika ögon.
    det är JÄTTE tråkigt att ni inte är nöjda. och jag kan tänka mig att fotografen mår skit.
    med tanke på att hon gjort de hon alltid gör, och det är det folk väljer henne för.
    Förvarnade du henne att du skulle lägga ut detta? tänker om hon har en chans att stå upp för sig?
    eller detta blev mer en taggning – suprise lixom!

    det är bra att vara extremt tydlig =)
    det har jag också fått lära mig den hårda vägen,
    hoppas att ni hittar någon bild att förstora iaf .

    1. Johanna

     Vi har pratat med henne om hur vi känner så det vet hon väl. När hon redigerade om en del bilder på fältet så blev de bättre, men det är ändå det där med öga för detalj som jag tycker saknas i så stort sett som alla bilderna. En del bilder är enligt mig rent katastrofala. Och med tanke på att hon var nöjd efter kortare tid än vad vi avsatt så förväntade vi oss mycket mer än så här.
     Efter redigeringen kunde vi i alla fall använda några av fotona i vårt bröllopsalbum, men det är tyvärr inga foton som får oss att känna wow det här vill jag förstora och se på varje dag.

     1. frida

      så tråkigt att läsa!
      så då är hon medveten om detta blogginlägg?
      som sagt innan, kommunikation är A-O , även vid dessa tillfällen som ett blogginlägg.

      jag förstår kanske inte riktigt, vad menar du med detaljer?
      detaljer för mig är inte bara saker – typ blomma o ringar- utan ögonblick , som eran kaninöron bild.
      En sån bild hade jag absolut lagt till , bara för att det är spontant! <3
      och sko-bilden. (fast de är för att jag är jag o är detalj/sko nörd)

     2. Johanna

      Den första bilden med ”kaninöron” är i mina ögon gräslig! Jag hade aldrig skickat med en sådan bild. Detaljer som att händerna på ryggen inte är formade som ett hjärta, att fokuset ligger på helt fel saker osv.

     3. frida

      ja hjärtat är ett missöde.
      men vad är det mer som fokusen är fel?
      jag försöker verkligen att förstå varför detta inlägg är så hårt! du in princip dumförklarar henne och hennes varumärke.
      missförstå mig rätt nu!!!
      jag menar inte att tvivla på er besviksamhet på något vis, eller vara elak mot dig.
      att ni inte är nöjda är -katastrof- men, vi ser ju inte samma saker.
      eller så förstår jag inte bara hur du menar =/

      men jag gillar ändå kaninöronen =)
      för mig är den hur härlig som helst
      och din man ser ut att ha roligt

     4. Johanna

      Jag vet inte hur jag ska förklara det på annat sätt än att visa bilderna. Jag tycker att de talar väldigt tydligt för sig självt och borde inte behöva någon förklaring alls.
      Antingen så ser vi bara saker väldigt noga eller så behöver du kanske torka av skärmen?^^ Jag vet inte.

 10. Malin

  Jag förstår att du är riktigt besviken. Ljuset och skärpan på de flesta bilderna är väldigt ljust och precis som du säger. Fel fokus på fel saker. Det är ett par bilder som jag tycker blev riktigt bra och det är pussbilden på er under trädet och de med er alla tre på vallen( de två översta)Ljuset är ju lite konstigt, men ni fastnade iallafall 🙂

  1. Johanna

   Ja jag vet inte riktigt vad som gick fel eller hur hon har tänkt. besvikna är vi i alla fall, men som du säger, bilderna under trädet är bra i färgerna och skärpan och de på oss tre ihop är också fina, om än lite konstiga i färgen.

 11. Viktoria

  Fy vilken besvikelse, förstår dig helt klart å tydligt.. Ja hade då inte vågat skicka dom där om ja hade tagit dom.. Några bra men inte många 🙁 kram

stats